Hoe vind je een loopbaancoach die bij je past?

Loopbaancoaching is populair. Bijna iedere hoger opgeleide heeft een coach. Maar, hoe kies je nu een goede? Want, loopbaancoaching is een onbeschermd beroep. Gecertificeerd en gediplomeerd loopbaancoach Tom Oor deelt 5 tips.

Denk na over de soort coach

Je hebt vele soorten coaches. Niet allen zijn even geschikt voor jouw coachvraag. Een coach die jouw meerwaarde gaat opleveren, is gespecialiseerd in jouw coachonderwerp. De verdeling, die ik zelf hanteer zijn leiderschapscoaching, loopbaancoaching en persoonlijke coaching. Bij loopbaancoaching ligt de nadruk op richting geven aan je loopbaan. Welk werk past goed bij je? Welke ambities wil je waarmaken? Dit kan in je huidige werk of daarbuiten. Bij personal coaching gaat het meer om: aan welke kanten van mezelf wil ik werken? Hoe doorbreek ik gedragspatronen? Welke vaardigheden wil ik ontwikkelen? Sommige loopbaancoaches kunnen zowel loopbaancoaching als personal coaching, maar niet iedere coach.

Heeft de coach verstand van jouw doelgroep en uitdagingen?

Iedere doelgroep heeft andere behoeften en uitdagingen. Een coach die daar verstand van heeft kan je betere helpen. Millenials, Generatie Z en Baby Boomers hebben andere behoeften en uitdagingen. Bij Millenials en Generatie Z ligt de nadruk op zingeving in werk. Baby Boomers willen vaker de laatst netwerk en sollicitatievaardigheden om hun kansen te vergroten aan werk. Als laatste, kan het handig zijn als je coach verstand heeft van sectoren waar in jij werkt of wilt werken. De overheid is echt wat anders dan de financiële en zakelijke dienstverlening.

Onderzoek diploma’s en kwaliteitskeurmerken

Coaching is een onbeschermd beroep. Je wilt toch een beetje het kaf van het koren scheiden. Dit doe je door de coachdiploma’s en -keurmerken te bekijken. Goede opleidingen tot loopbaancoach zijn die van VistaNova en Annet Brinkhuis. Je hebt allerlei keurmerken voor coaches, zoals de Nobco, StiR en Noloc. Voor een goede loopbaancoach kun je het beste zoeken in het beroepsregister van de Noloc (de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches).

Ontdek de reputatie van je coach

Je wilt weten hoe je coach bekend staat. Is dit een professional of iemand die het een paar uur per week doet vanaf zijn zolderkamer? Een handige richtlijn zijn reviews lezen. Daar ontdek je meer over de aanpak van de coach en wat je mag verwachten. Dit kan via LinkedIn recommendations of Google reviews.

Is er een persoonlijk klik?

“De klik” is volgens hoogleraar organisatieontwikkeling en coaching Erik de Haan de allerbelangrijkste voorspeller van effectiviteit: ‘Heeft de cliënt een goed gevoel bij de coach, en heeft hij vertrouwen in hem of haar.’  Je wilt weten of jullie matchen en of de coach jou voldoende kan leiden in je coachvraag. Dit kun je dikwijls ontdekken bij een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem die ruimte, omdat vol te verkennen.

Wil je meer info over diensten die je hiermee helpen?

Als je interesse hebt in ontwikkeling en coaching van je medewerkers, helpen de diensten competentie coaching entalentenontwikkeling. Deze diensten maken je medewerkers bewust van onbewuste potentie en blinde vlekken. Ook leren ze hier concrete vaardigheden ontwikkelen. De diensten leiden vaak tot proactievere, tevreden en vaardigere mensen.

Wil je zien wat de programma’s voor anderen hebben betekend? Op de Linkedinpagina van Tom Oor kun je >20 aanbevelingen lezen. Soms werken we met mensen op discrete wijze  – niet alle aanbevelingen zijn daarom zichtbaar. Wil je meer lezen over de diensten? Kijk gerust op competentie coaching en talentontwikkeling.

Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een boetiek loopbaancoachingbureau gespecialiseerd in de werkbehoeften en ambities van (Internationale) hoger opgeleiden die actief (willen) zijn in het bedrijfsleven.  Wij helpen hen met radicale verandering in werk en persoonlijke ontwikkeling. Onze coachees en klanten zijn bedrijven als GoogleABN AmroTeamBlue maar ook midden en kleinbedrijven.

Wij bieden je een unieke aanpak doordat wij bedrijfskunde en ontwikkelingspsychologie combinerenJe hebt vaak coaches die in één van de twee werelden thuis zijn, maar niet beiden. Wat kan dat voor jou betekenen? Lees je hier.