Hoe vind je een goede loopbaancoach in Amsterdam?

Hoe vind je een goede loopbaancoach in Amsterdam?

Als je op zoek bent naar een loopbaancoach wil je een goede keuze maken, want een investering in een loopbaancoach – of nou jij of je werkgever betaalt – is dikwijls een aardig bedrag. Ook wetende dat de resultaten daarmee in verhouding zijn. 80% van de mensen die coaching ontvangen, melden namelijk een toegenomen zelfvertrouwen, en meer dan 70% profiteert van verbeterde werkprestaties, relaties en effectievere communicatievaardigheden.[1]

De keuze is de laatste jaren moeilijker geworden vanwege de wildgroei aan coaches, van hobbyisten tot professionals die over alle competenties en aantoonbare ervaringen beschikken. De vraag die jij beantwoordt wilt hebben: hoe vind ik een goede loopbaancoach in Amsterdam?

Ik ben Tom Oor gediplomeerd Loopbaancoach, onderdeel van de beroepsvereniging voor loopbaancoaches (Noloc) en leraar hbo Bedrijfskunde en Human Resources en die vraag zal ik je beantwoorden.

Denk na over de soort loopbaancoach

Je hebt vele soorten loopbaancoaches. Niet allen zijn even geschikt voor jouw coachvraag. Een coach die jouw resultaten gaat opleveren, is gespecialiseerd in jouw coachonderwerpen. Bij loopbaan coaching hanteer ik de volgende verdeling: leiderschapscoaching, loopbaancoaching en competentiecoaching.

Bij loopbaancoaching ligt de nadruk op richting geven aan je loopbaan. Welk werk past goed bij je? Welke ambities wil je waarmaken? Dit kan in je huidige werk of daarbuiten. Bij competentiecoaching gaat het over welke kanten van jezelf wil je aan werken en sterker en zelfbewuster maken. Soms heb je onbewuste gedragspatronen die je een beetje tegenhouden, denk aan thema’s als assertiviteit, vitaliteit versterken, discipline ontwikkelen, stoppen met overdenken, keuzes maken.

Sommige loopbaancoaches kunnen zowel je begeleiden in je loopbaan als je helpen de gedragspatronen te doorbreken en je te helpen sterker maken door te laten zien hoe jij je gedrag zelf kunt sturen en competenties kunt ontwikkelen. Maar, niet iedere coach kan dat. Je hebt daar best wel een zware coachopleiding of psychologische achtergrond voor nodig. Coaches die of een Phoenix Opleidingen of Enneagram achtergrond hebben zijn daarmee meer vertrouwd.

Heeft de loopbaancoach verstand van jouw doelgroep en uitdagingen?

Iedere doelgroep heeft andere behoeften en uitdagingen. Een coach die daar verstand van heeft kan je betere helpen. Millenials, Generatie Z en Baby Boomers hebben andere behoeften .  Babyboomers zijn vaak nuchter en willen vaak de laatste expertise op het gebied van netwerk en sollicitatievaardigheden. Terwijl Millenials en Generatie Z speelt veel meer de vraag van zingeving in werk vinden, de ideale baan bereiken en de persoonlijke potentie in kaart brengen en realiseren.

Tenslotte, wil je daarbij voorkomen dat een loopbaancoach of te zweverig is of te vlot over gaat tot actie. Het geheim van de loopbaancoach is dat ze je helpen om de onbewuste dingen inzichtelijk te maken en te veranderen. Als een coach te zweverig is, maakt deze de inzichten niet praktisch voor je.  Terwijl iemand die te vlot over gaat tot actie zonder gedegen zelfonderzoek, veel van je potentie laat liggen. Ik zou zeggen, maak dit bespreekbaar bij een gratis kennismakingsgesprek.

Onderzoek diploma’s en kwaliteitskeurmerken

Coaching is een onbeschermd beroep. Je wilt toch een beetje het kaf van het koren scheiden. Dit doe je door de coachdiploma’s en -keurmerken te bekijken. Goede opleidingen tot loopbaancoach zijn die van VistaNova en Annet Brinkhuis. Je hebt allerlei keurmerken voor coaches, zoals de Nobco, StiR en Noloc. Voor een goede loopbaancoach kun je het beste zoeken in het beroepsregister van de Noloc (de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches).

Ontdek de reputatie van je loopbaancoach

Je wilt weten hoe je loopbaancoach bekend staat. Is dit een professional of iemand die het een paar uur per week doet vanaf zijn zolderkamer? Een handige richtlijn is de eigen carrière van de loopbaancoach bekijken en reviews lezen over hem of haar. Dikwijls kun je dat goed zien op zijn/haar LinkedIn profiel.

Is er een persoonlijk klik tussen jou en de loopbaancoach?

“De klik” is volgens hoogleraar organisatieontwikkeling en coaching Erik de Haan de allerbelangrijkste voorspeller van effectiviteit: ‘Heeft de cliënt een goed gevoel bij de coach, en heeft hij vertrouwen in hem of haar.’ Je wilt weten of jullie matchen en of de coach jou voldoende kan leiden in je coachvraag. Dit kun je dikwijls ontdekken bij een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem die ruimte, omdat vol te verkennen.

Veel succes bij het maken van een keuze. Ook op basis van bovenstaande richtlijnen is het raadzaam om met een selectief aantal een vrijblijvend kennismakingsgesprek te hebben.