Training energie management 

Organisaties merken steeds meer de effecten van vitale en energieke medewerkers op de bedrijfsresultaten. Momenteel heeft 19% van de hoger opgeleiden burn-out symptomen. Wat zal dit betekenen voor de samenwerkingen in teams, de innovatie en motivatie van medewerkers om een extra stap te zetten?

De hogere en vlotter wisselende targets leggen in toenemende mate druk op de emotionele en psychologische veerkracht van medewerkers. Het zelfinzicht en de vaardigheid versterken van energiemanagement helpt medewerkers hun motivatie, plezier en productiviteit te versterken. Energie is nodig om de taken te doen met de meeste toegevoegde waarde – niet de simpele routine taken – hier komt psychologie en strategie samen.

Waar leidt de training energie management toe?

Na een training traject levert het een medewerker op:

  • Inzicht in de dimensies van energie (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel)
  • Inzicht vergroten in de eigen energiebronnen en lekken
  • Gedragsverandering: leren omgaan met belemmerende gewoonten en alternatieven kiezen
  • Verandering door middel van micro gewoonten duurzaam veranderen
  • Leren doorzetten en vast te houden aan de eigen energiestructuur ook bij meer tegenslag en druk van buitenaf
  • Leren hoe te leren: zelfsturing vergroten om de eigen vitaliteit te blijven sturen en door te ontwikkelen na coaching
  • Het ontwerpen van een energiekere week structuur op basis van de 4 dimensies en realistische veranderingen.

Inhoud training energie management 

De training is ontwikkeld op basis van de principes van energiemanagement van de bijbel van Energie Management (Full Engagement) en aangevuld met de principes uit talentontwikkeling.

Deze combinatie helpt medewerkers nog bewuster te maken van hun 4 verschillende energiebronnen (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel). Het stil staan en reflecteren op de bronnen van energie helpt het zelfinzicht vergroten waar onbenutte ruimte ligt en tegelijkertijd energielekken in kaart te brengen.

Zelfinzicht alleen is onvoldoende voor verandering. Tijdens de workshop worden op praktische en structurele wijze de vertaling gemaakt naar de dagelijkse realiteit van medewerker. De focus ligt hier op deels automatisch gedrag te overstijgen en keuzes te maken die hun vitaliteit ten goede komt.

Tenslotte, wordt geoefend met zelfsturing met betrekking tot vitaliteit. Hierbij is het uitgangspunt om medewerkers te leren hoe hun eigen vitaliteit te blijven door ontwikkelen en lessen te leren van voortschrijdend inzicht.

Vrijblijvende kennismaking

Als leidinggevende of (HR) directeur kun je telefonisch contact opnemen op +31624377099 of per e-mail tom@9ways.nl opnemen. Mocht ik aan het trainen en coachen zijn kun je ook een belafspraak in mijn agenda plannen.

 

Artikelen over energie­management

Persoonlijke ontwikkeling: waarom werken met entropie je sterker maakt?

Persoonlijke ontwikkeling: waarom werken met entropie je sterker…

Wil je een outplacementtraject na je burn-out, hoe pak je dat aan?

Wist je dat 19% van de Hoger opgeleiden burn-out symptomen…