Als leidinggevende wil je dat medewerkers wat doen met hun ontwikkelingspunten. Niet dat ze ‘ja en amen’ zeggen en er niks gebeurt. Vaak zit hier weerstand achter, waardoor verandering uitblijft. Dan heb je volgend jaar weer dezelfde gesprekken? Als je wilt dat mensen enthousiast worden over hun persoonlijke ontwikkeling en coaching, doe je dat met een congruente houding. Gediplomeerd loopbaancoach Tom Oor legt je in de video uit wat dat is en wat dat voor jou betekent.

Wil jij je uitdaging sneller oplossen?

Als je interesse hebt in ontwikkeling en coaching van je medewerkers, helpen de diensten competentie coaching en talentenontwikkeling. Deze diensten maken je medewerkers bewust van onbewuste potentie en blinde vlekken. Ook leren ze hier concrete vaardigheden ontwikkelen. De diensten leiden vaak tot proactievere, tevreden en vaardigere mensen.

Wil je zien wat de programma’s voor anderen hebben betekend? Op de Linkedinpagina van Tom Oor kun je >20 aanbevelingen lezen. Soms werken we met mensen op discrete wijze  – niet alle aanbevelingen zijn daarom zichtbaar. Wil je meer lezen over de diensten? Kijk gerust op competentie coaching en talentontwikkeling.

Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een boetiek loopbaancoachingbureau gespecialiseerd in de werkbehoeften en ambities van (Internationale) hoger opgeleiden die actief (willen) zijn in het bedrijfsleven.  Wij helpen hen met radicale verandering in werk en persoonlijke ontwikkeling. Onze coachees en klanten zijn bedrijven als GoogleABN AmroTeamBlue maar ook midden en kleinbedrijven.

Wij bieden je een unieke aanpak doordat wij bedrijfskunde en ontwikkelingspsychologie combinerenJe hebt vaak coaches die in één van de twee werelden thuis zijn, maar niet beiden. Wat kan dat voor jou betekenen? Lees je hier.