Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een klein loopbaancoachingbureau opgericht door Tom Oor gespecialiseerd in coaching en training van hoger opgeleide professionals – van bachelor tot phd werkniveau. Wij zijn dikwijls de sparringpartner van HR-directeuren en hoger opgeleiden professionals.

Wij geloven dat iedere professional kan uitgroeien tot een leider. De realiteit laat alleen zien dat vele nog worstelen met de uitdagingen van burn-out, niet zo een sterke motivatie voor hun werk en niet altijd in een rol zitten waar hun talent het beste past. Leiderschap – in onze definitie – is namelijk je talenten in dienst stellen voor iets groters dan jezelf – een hogere missie. Dat geeft voldoening, leidt tot competentie en resultaten waar iedereen de vruchten van plukt.

Wij combineren psychologie, bedrijfskunde en principes uit oude wijsheid om hoger opgeleiden met coaching te helpen hun zelfsturing te vergroten in werk en hun ontwikkeling.

Welkom, ik ben Tom Oor, oprichter en loopbaancoach bij 9 Ways.

Na mijn studies (Internationale) bedrijfskunde verliep mijn eigen loopbaan via een traineeship bedrijfsbankier tot Export Manager voor gerenommeerde mini-multinationals. Sinds 2014 werk ik als loopbaanadviseur en coach voor hoger opgeleiden.

De rode draad voor mij – net als in de jaren als Export Manager – was een interesse voor mensen, culturen en (het helpen realiseren van) hun ambities. Door de jaren heen ben ik mezelf blijven trainen en opleiden in opleidingen psychologie (enneagram trainer), loopbaancoaching (Vista Nova) en trainersvaardigheden (Phoenix Opleidingen) bij toonaangevende instituten.

Naast mijn werk als loopbaancoach ben ik actief als part-time docent Organizational Behaviour/Internationale Bedrijfskunde bij een Business School.

Tom over zichzelf als coach

‘’Mijn kracht is het zichtbaar maken van wensen in werk en loopbaan en dit vertalen naar realistische veranderingen.’’

 Als coach/sparringpartner zie ik mezelf als een gids die een tijdje met je meeloopt om je ideale voorwaarden voor werk en leven te formuleren en samen een stevig plan van aanpak op te stellen.

  • In mijn aanpak is er ruimte voor zelfreflectie, stil staan bij diepere motivatiebronnen, latente talenten en onbewuste afremmende patronen.
  • Tegelijkertijd ook ruimte voor concretisering en actie: je innerlijke bronnen vertalen naar concrete functies/missies, ondernemersconcepten uitwerken en ontwikkelen en oefenen van competenties

 

Mensen komen graag bij me voor:

  • Als ze naast een coach ook iemand willen hebben – die waar gepast – ze leidt richting unieke kansen op de arbeidsmarkt
  • Als ze zichzelf nog beter willen leren kennen, sterker willen worden/competenties trainen en daardoor anders in werk en leven staan met andere resultaten