Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een Amsterdams loopbaancoachingsbureau gespecialiseerd in coachen van hoogopgeleide professionals in werk en loopbaan.

De dienstverlening helpt professionals vanaf bachelor tot en met PhD werkniveau in de lente en zomer van hun carrière (ongeveer 28 – 50 jaar) om met meer succes en voldoening te werken. In het specifiek verkrijgen van werk dat (weer) helemaal past en persoonlijke ontwikkeling om effectiviteit en zelfsturing te vergroten. Onze overtuiging is dat als je een baan kiest die aansluit bij je talenten en die door ontwikkelt, dan maak je het beste in jezelf zichtbaar voor de buitenwereld waardoor je sneller carrière maakt.

9 Ways is geregistreerd in het beroepsregister van Nederlandse loopbaanadviseurs en officieel opgeleid in het enneagram (psychologisch ontwikkelingsinstrument). 

Uitdaging hoogopgeleide professionals

Hoogopgeleide professionals staan voor de uitdaging om vitaal te blijven, voldoening te halen uit werk en relevant te blijven op de arbeidsmarkt. Hun loopbaan duurt tegenwoordig vaak meer dan 40 jaar en zij dienen keuzes te maken die dichtbij hun talenten, energiebronnen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt blijven.

Deze ontwikkelingen vereisen dat je bijna een psycholoog en arbeidsmarktstrateeg in een bent om keuzes in je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling te maken.

Het (hoger) doel is helpen talent optimaal te benutten in werk en deze door te ontwikkelen om met nog meer succes en voldoening te werken. Dit zodat hoogopgeleide professionals met een sterke motivatie en vaardigheid bijdragen aan een betere eigen leven en wereld.

Missie

Ik ben Tom Oor, oprichter en loopbaanadviseur bij 9 Ways.

Sinds 2014 begeleid ik werkende professionals vanuit mijn loopbaancoachingpraktijk. Ze werken in allerlei functies zoals marketeers, strategy consultants, Event Managers en Sales Managers en bij grote bedrijven zoals (ABN Amro, Deloitte, PwC en Google) maar ook het Midden en kleinbedrijf.

Mijn persoonlijke signatuur combineert diepgang en praktische oplossingen. Ik kan vaak goed in kaart brengen iemand zijn talenten, energielekken en ontwikkelingspunten. Vervolgens kan ik dit heel concreet vertalen naar een passend werkgebied en een ontwikkelingsplan om vitaliteit en vaardigheden te versterken.

In de afgelopen heb ik geïnvesteerd in de volgende ervaringen en opleidingen om deze doelgroep steeds beter te bedienen:

  • 2006 Afgestudeerd Internationale Bedrijfskunde (bachelor)
  • 2007 Afgestudeerd Bedrijfskunde (master)
  • 2009 – 2013 International Relatiemanager in Afrika, Latijns-Amerika en gedeelten van Europa en het Midden-Oosten
  • 2012 Enneagram Trainer
  • 2014 – heden loopbaanadviseur
  • 2017 – heden leraar Bedrijfskunde en Organizational Behaviour (hbo)
  • 2020 Beroepsopleiding tot loopbaanadviseur

Als je meer over mij wilt weten, kun je hier mijn LinkedIn bekijken en/of hier meer lezen over mijn persoonlijke profiel als loopbaanadviseur.

Wie zijn mijn clienten en waar werken ze nu?

Marketeers, Strategisch adviseurs Big 4, Jonge (40 jaar) directeuren afdelingen, Beleggingsadviseurs, Risk Managers bij Banken, Event Managers, Adviseurs R.I.V.M., Hoofdbeveliging vliegtuigmaatschappijen, Psychologen en voormalige majoors uit het leger.

Ze werken bij grote bedrijven (ABN Amro, Deloitte, PwC, Google) en kleine MKB ondernemingen in de regio Amsterdam.