Outplacementtraject

Heb je budget voor een outplacementtraject ontvangen? Je kunt je afvragen hoe outplacement voor jou waarde toevoegt en wat het precies inhoudt. In een notendop is outplacement professionals begeleiding die je helpt een baan te bereiken die (weer) goed bij je past, ook in een crisis. Jij verandert en de kansen op de arbeidsmarkt veranderen. Lees hieronder verder over wat een outplacementtraject inhoudt en welke resultaten je mag verwachten.

Een outplacementtraject is bewezen effectief

Uit onderzoek blijkt dat outplacement korte en lange termijn voordelen biedt. Zo is gebleken dat mensen die een outplacement expert inschakelen tijdens een outplacementtraject een grotere kans hebben op het vinden van een nieuwe baan en een hoger salaris. (Westaby, 2004).

Daarnaast verhoogt outplacement vaardigheden die belangrijk zijn voor succes in werk en loopbaan zoals persoonlijk welzijn, prestatievaardigheden, competenties en bereiken van motiverende doelstellingen (Van Vianen e.a., 2014).

 

Outplacementtraject fasen

Bij het verkrijgen van nieuw werk doorloop je 4 fasen (zie hieronder). Afhankelijk van je outplacementbudget en daarmee lengte van het outplacementtraject kun je kiezen op welke gebieden je professionele ondersteuning wilt. 9 Ways helpt in alle fasen. 

Fase 1 – Heroriënteren op werk en loopbaan

Stilstaan bij je drijfveren, talenten en expertise en van daaruit scherp krijgen welke mogelijke functies op de arbeidsmarkt weer bij je passen.

Fase 2 – Positionering

Dit gaat over een duidelijk verhaal naar potentiele werk en of opdrachtgevers laten zien. Centraal staat hier een duidelijk profiel en aantonen van hoe je waarde hebt toegevoegd. Concreet betekent LinkedIn profiel opstellen en verschillende curricula vitae. Werkgevers selecteren tegenwoordig in 7 – 14 seconden of je op de juiste stapel komt.

Fase 3 – Arbeidsmarkt tactieken

Je wilt nu zo veel mogelijk interessante werkgevers en vacatures in kaart brengen. Bovendien wil je eerder in gesprek raken dan de massa om je positie te verstevigen. 30% van de vacatures zijn niet zichtbaar en worden toch ingevuld.

Fase 4 – Sollicitatiegesprekken 

Een sollicitatieprocedure kan uit meerdere gesprekken en assessments bestaan. In deze fase wil je een echt gesprek voeren met je toekomstige werkgever. Ruimte geven en ruimte nemen. Goede antwoorden en relevante vragen stellen. Dit zijn vaardigheden en houdingen die je kunt oefenen om een goed gesprek te voeren.

Heb je behoefte aan meer informatie over de inhoud van een outplacementtraject en valkuilen die je kunt vermijden? In dit artikel wordt dat uitgebreid behandelt.

Wat mag je verwachten bij een outplacementtraject bij 9 Ways? 

Maatwerk. Een outplacement programma wordt afgestemd op je situatie en behoefte.

Psychologische diepgang en verstand van de economie. 9 Ways is heeft verstand van mensen en de arbeidsmarkt. Je mag verwachten dat zoveel mogelijk je innerlijke potentie – wat je drijft, waar je goed in bent – wordt vertaald naar actuele werkkansen.Lees hier meer informatie over onze unieke methode.

Stevige coaching. Tom Oor is een gediplomeerd loopbaancoach, die je helpt met inzicht in wat je tot nu toe in weg zat met werk en loopbaan.

Een digitale werkmap. Je ontvangt onze methode – inclusief opdrachten, persoonlijkheidstesten en hand-outs. In overleg kun je een keuze maken voor wat je wilt inzetten.

Een netwerk in Amsterdam en omstreken. Je mag gebruik maken van ons netwerk in de financiële en zakelijke dienstverlening in de regio Amsterdam. 

Hoe werken we samen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking van 1 uur gaan we verder op je situatie in en ontdekken we beiden of er een goede basis is om samen te werken. Een outplacementtraject duurt tussen de 7 – 14 sessies van 1.5. uur. Tussentijds mag je gebruik maken van professionele ondersteuning via telefoon, e-mail of WhatsApp van een gediplomeerd loopbaancoach.

Wat zeggen cliënten over een outplacementtraject?

Als je nieuwsgierig bent naar welke resultaten je kunt bereiken? We coachen professionals van bekendere organisaties zoals ABN Amro, Google, PwC en Deloitte. Sommige samen achter de schermen. Neem een kijkje op mijn LinkedIn daar staan 20 aanbevelingen met behaalde resultaten.

 Vrijblijvende kennismaking

Je kunt een afspraak maken en meer info e-mailen over je situatie naar tom@9ways.nl of een bel afspraak in mijn agenda plannen om te toetsen of ik je goed kan helpen. Als ik aan het coachen ben, bel ik je binnen 48 uur terug. Heb je nog behoefte om je doelstellingen voor outplacement scherper te krijgen? Bekijk hier onze checklist.

 

Wat doen en waar werken cliënten nu?

Event Manager, Consultant Nanotechnologie, Account Manager Digitale Media, Consultant Circulaire Economie, Campus Recruiter, Change Manager, Adviseur Duurzame Beleggingen, Compliance Consultant & Online Marketeer.

Artikelen over outplacement

Hoe word ik succesvol in werk?