Met burn-out een vaststellingsovereenkomst tekenen? Creëer waarde voor jezelf en werkgever.

Goed werk vinden wordt uitdagender. Krantenkoppen van vorige week: helft bedrijfsleven vreest voor voortbestaan en Talpa neemt afscheid van 6% van zijn personeel.[1][2] Als je met een burn-out thuis zit, en je contract wordt beëindigd, is het nu noodzaak om vaststellingsovereenkomst te tekenen die je helpt vitaal te blijven en vlot een passende nieuwe baan te bereiken. Vele professionals laten hier concrete waarde liggen. Als loopbaanadviseur deel ik praktijk inzichten die jou en je werkgever sterk houden. 

Je belemmerde overtuiging doorbreken. Vele professionals ervaren bij het tekenen van een vaststellingsovereenkomst een schuldgevoel, richting zichzelf en werkgever bij een burn-out. De gedachten van ‘ik ben sterk en een professional, hoe kan mij dit overkomen?’ en ‘ik wil mijn werkgever niet benadelen, maar ik kan niet meer vechten’. 

Meer mensen dan je denken lijden aan burn-out verschijnselen. In Nederland heeft 1,3 miljoen van de werkenden burn-out verschijnselen.[3] De snelheid van ons leven en de arbeidsmarkt is veranderd. We willen meer uit ons leven halen, maken daardoor meer keuzes en wisselen hierdoor ook vaker van baan en de dienstverbanden zijn flexibeler. Elke keuze beïnvloedt je vitaliteit. 

Een deel van de ‘burn-outs’ komt vanwege een verkeerde baankeuze. Als je werk en de organisatie niet goed aansluit bij je talenten en waarden ga je tegen je eigen natuur in. Je maakt jezelf moe, ook al wil je dat niet en op pure wilskracht werken houd je niet lang vol. Bij een mismatch ligt de verantwoordelijkheid deels bij jou en deels bij de werkgever. 

Wat zijn de gevolgen van ziek uit dienst voor je werkgever? Om je voor te bereiden op een vaststellingsovereenkomst is het raadzaam om de na- en voordelen van de organisatie te begrijpen. Een organisatie heeft kans op een verhoging van de sociale premies als een medewerker ziek uit dienst gaat.[4]Daarnaast liggen de verzuimkosten voor een gemiddelde werknemer op de 5.000 euro en 10.000 euro per maand.[5][6] Deze kosten belemmeren weer om te investeren in een andere medewerker. Naast de rationele casus, zijn de meeste HR-professionals en organisaties mensgericht en welwillend om met je mee te denken en goed afscheidt te nemen. 

Wat zijn jouw gevolgen bij uit diensttreden? Tijdens een burn-out ben je minder vitaal. De sterkte en de oorzaak van de burn-out bepaalt wat handig is om te doen.Als het werk gerelateerd is en je moeite hebt om bij je eigen vitaliteit te blijven, bijvoorbeeld je eigen grenzen aangeven en zelf je werk sturen, is het raadzaam om vaardigheden te versterken. Hiermee leer je de vaardigheden om bij je eigen vitaliteit te blijven en een herhaling te voorkomen. Rusten thuis en daarna weer werken is geen goede strategie en de kans op herhaling is aanzienlijk. 

Anderzijds als je vitaliteit is afgenomen vanwege een mismatch tussen jou en je baan/werkgever dan is het niet echt nodig om aan je burn-out te werken. Afscheid van je werk en werkgever zal dan lucht en energie geven. Het is wel raadzaam om te leren goede en authentieke keuzes te maken in werk en loopbaan. Je (latente) ambities serieus te nemen en een plan uit te stippelen om deze te bereiken. Zo niet, kan je van de regen in de drup belanden.

Waardevol en goed afscheid nemen bij een vaststellingsovereenkomst. Zoals je ziet zijn de financiële belangen van je werkgever aardig groot. Kans op verhoging sociale premies en kosten tussen de 5.000 – 10.000 euro per maand. De meeste werkgevers zijn welwillend als onderdeel van een vaststellingsovereenkomst een burn-out programma of een loopbaankoers programma te betalen. Voor je werkgever is dit belastingaftrekbaar en als zij investeren voor je hoef jij er geen belasting over te betalen. 

Ik ben loopbaanadviseur Tom Oor en gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding van hoogopgeleide professionals in de regio Amsterdam. Hieronder zijn de medewerkers van ABN Amro, Google, PricewaterhouseCoopers maar ook de medewerkers van het Midden en Kleinbedrijf. 

Als je wilt weten of je beter in een burn-out programma of een loopbaanprogramma kunt investeren, ben je welkom voor een gratis intakegesprek en eventueel een burn-out diagnose. 

Voor meer info:

www.9ways.nl

info@9ways.nl

+31624377099

Veel succes in deze tijden, voor velen van mijn cliënten zijn er daarna betere tijden aangebroken, dus voor jou vast ook. Zet em op. 


[1] https://www.nu.nl/economie/6049927/helft-nederlandse-bedrijven-vreest-voor-voortbestaan-door-coronacrisis.html

[2] https://www.nu.nl/economie/6049772/john-de-mols-talpa-ontslaat-personeel-om-toekomst-veilig-te-stellen.html

[3] https://www.tno.nl/nl/over-tno/nieuws/2019/11/verzuimkosten-door-werkstress-lopen-op-tot-2-8-miljard/

[4] https://zandvoort-legal.nl/ziek-uit-dienst-consequenties-werkgever/

[5] https://www.arboned.nl/nieuws/nrc-checkt-kosten-van-burnout-bedragen-60000-euro

[6] https://www.byebyeburnout.nl/info/kosten-burn-out/