Meester in talentontwikkeling

Topsporters, artiesten en succesvolle zakenmensen weten het: hoe hun sterke punten – talenten – om te zetten in toegevoegde waarde. Voor hen is het leven een dans tussen hun vak uitoefenen, trainen en impact vergroten. Elke dag leren zij en ontwikkelen zij hun competenties.

De massa worstelt om de vruchten van hun talent te plukken en de toegevoegde waarde te vergroten. Enkele feiten zijn: slechts 17% van de medewerkers kan elke dag hun sterke punten benutten in werk. Tegelijkertijd worstelen mensen met ontwikkeling. Volgens McKinsey vertaalt 45% van al het leren niet in verandering. Talentontwikkeling is namelijk meer dan boekenwijsheid en vereist ook spannende dingen doen.

Generatie Y en Z investeren veel in persoonlijk leiderschap. Zingeving en zelfactualisatie staan namelijk hoog in het vaandel, toch leveren deze investeringen niet altijd voldoende op. Mensen leren waardevolle persoonlijk leiderschap principes en concepten die inspireren maar begrijpen onvoldoende hoe ze hun talent ontwikkelen.

Meester in talentontwikkeling combineert principes uit twee werelden: ontwikkelingspsychologie en het bedrijfsleven. Het bijzondere is dat het praktisch is maar ook de diepere ontwikkeling van de mens meeneemt. Tenslotte, is onze methode gebaseerd op 40 jaar onderzoek naar de inzichten vavan talentontwikkeling.

Voor wie geschikt?

Organisaties

Het programma is met name geschikt voor organisaties in het midden- en kleinbedrijf die hun rendement van hun medewerker ontwikkeling willen verhogen en versnellen. Het helpt een bedrijf om talentontwikkeling centraal te stellen in hun bedrijf – net zoals een goed geolied voetbalteam. De echte waarde is dat bedrijfsstrategie, medewerker ontwikkeling en resultaten op één lijn komen.

Professionals

Het programma is geschikt voor professionals die net op de arbeidsmarkt komen tot midden carrière – maar ook als je geen antwoord hebt op hoe je steeds meer de vruchten plukt van je talenten. Wij zijn voornamelijk actief in de financiële en zakelijke dienstverlening en daar hebben wij ervaring en een expertise.

Meer info over talentontwikkeling?

Verkrijg hier meer info over talentontwikkeling in organisaties en wat het jou en je organisatie oplevert.

Talentontwikkeling levert dat geld op?

In 3 stappen de talenten van je team inzetbaar maken

De inhoud van de training

De inhoud van de training is gebaseerd op de 7 basisprincipes van talentontwikkeling die vervolgens vertaald zijn naar concepten en ontwikkelingsstappen. Afhankelijk van het aantal trainingsdagen wordt er een selectie gemaakt uit de principes en onderwerpen.

De 7 principes van talentontwikkeling:

  1. Uitblinken gaat via je natuurlijke vermogens (talenten)
  2. Talentontwikkeling zonder je zwakke kanten te integreren houdt je zwak
  3. Wilskracht & motivatie beïnvloedt hoeveel we van onze talenten aanwenden
  4. Kies genadeloos voor de optimale fit tussen toepassingscontext (werk) en talent
  5. Meta competenties versnellen talentontwikkeling
  6. (H)erken de rol van geluk
  7. Talent ontwikkelen gaat via leren, toepassen en integreren

Vrijblijvende kennismaking

Als leidinggevende of (HR) directeur kun je telefonisch contact opnemen op +31624377099 of per e-mail tom@9ways.nl opnemen. Mocht ik aan het trainen en coachen zijn kun je ook een belafspraak in mijn agenda plannen.

 

Artikelen over talentontwikkeling