There are only two rules for being successful. One, figure out exactly what you want to do, and two, do it. – Mario Cuomo

De vakantie is een enorme bron van inspiratie voor verandering. Actie ondernemen om je werk en leven te veranderen.  Je droombaan achter nagaan, werken aan soft skills die je verder helpen of kiezen voor de projecten die je wilt. Vele hoger opgeleide professionals ervaren – in de vakantie – een verschil tussen wat ze doen, wie ze zijn en eigenlijk willen.

Hoe komt dit toch? Tijdens de vakantie maken we gemakkelijker contact met onze diepere behoeften. De behoeften die ons echt voldoening geven en onze wilskracht aanspreken, komen weer op ons netvlies. Bewust verbinding hiermee maken is een enorme bron van inspiratie en motivatie.

Alleen niet iedereen benut deze motivatiebron. Gevaar is namelijk dat we na de zomervakantie op de automatische piloot verder gaan. Met als gevolg: groeiende sleur in werk, energie die lekt en een vaak een wat knagend gevoel: ‘ik stel mijn toekomstplannen toch een beetje uit’, maar tot wanneer?

Ik ben Tom Oor gediplomeerd en gecertificeerd loopbaancoach en neem je mee hoe je de inspiratie van de vakantie kunt vertalen naar concrete verandering. Geen zweverigheid en alleen theorie maar de vruchten plukken van verandering. Uiteraard, laat ik je zien hoe ik dit zelf doe.

 

Afstand nemen van onze realiteit biedt ruimte voor reflectie

Hoe kan het toch dat vakantie een enorme bron van inspiratie is voor onze diepere behoeften en ambities? Vakantie biedt ons namelijk de mogelijkheid om eerlijk te zijn met onszelf: doen we echt de dingen die we willen. Tijd en leven is namelijk iets kostbaars.

Dikwijls stellen we dingen uit en dat komt door de verdovende werking van de routine. Ons dagelijks leven vraagt al onze aandacht en energie met als gevolg dat we geen gehoor geven aan diepere behoeften en ambities. Daardoor is één van de grooste spijt in het leven is het niet trouw zijn aan een leven dat we zelf willen. Echter, doordat we in de vakantie veel energie hebben en vaak ontspannen en daarmee stil staan zijn we meer ontvankelijk voor onze diepere behoeften.

Deze diepere behoeften zijn een enorme bron van inspiratie en motivatie. Niet alles is met actie op te lossen, soms hebben we behoefte nodig aan inspiratie (en daar later genadeloos actie op ondernemen) en onze diepere behoeften te voelen. Wat is echt goed voor je. Een voorbeeld van doorslaan in actie zijn vaak alphamannen en vrouwen. Die nemen gemakkelijk actie maar hebben meer moeite met contact maken met diepere behoeften en daarmee inspiratiebronnen. Met als gevolg: weinig harmonie en rust in werk en leven.

Wat voor diepere behoeften kun je ervaren?

  • De verandering van werk die nu weer onder je aandacht komt;
  • Of zelfs de droombaan die je graag wilt realiseren
  • Een moment dat je nu echt aan jezelf wilt gaan werken en aan dingen wilt werken. Je wilt minder toekijken in je leven en meer sturen
  • Inspiratie op doen voor een ander werk-en-leven maar nog niet goed weten hoe dat te concretiseren. De inspiratie is wel al voelbaar en geeft energie.

Fotocredits: David Goudsmit

Loopbaancoaching vakantie

Aan de andere kant zijn andere landen een enorme bron van inspiratie voor je leven en werk

In andere landen en culturen zijn de manieren van leven en werken anders en deze kunnen ons enorm inspireren om verandering aan te grijpen. Zoals ik eerder verteld heb werkt het leven een beetje verdovend. Onze eigen cultuur is vaak toch de norm waardoor we dit als onze routine beschouwen.

Een mooi voorbeeld hiervan is hoe onze calvinistische en protestantse waarden (misschien minder in Brabant) bepalen onze visie op leven en werk. Denk aan: zesje cultuur, doe maar gewoon doe je al gek genoeg, inspanning wordt beloond boven ontspanning.  Terwijl we enorm veel van anderen kunnen leren. Hieronder laat ik je zien hoe Zwitsers, Italianen en Israelisch mij inspireren voor verandering:

Voorbeelden van inspiratie uit andere landen

Zwitserland: dingen moet kloppen en procesmatig waterdicht zijn. Er bestaat echt een hoger niveau van operationeel excellence dan Nederland. Alles is doordachter in Zwitserland van Ziekenhuisposten geïntegreerd in treinstations (treinstation van Lugano) tot brandschone straten. Soms denk je dat er kabouters aan het werk zijn.

Israël: alles is mogelijk en het kan [veel] sneller. Israel is een wereldwijd technologisch leider. Dit land heeft voorbeelden van ontwikkelingen die bijna te futuristisch zijn: Mobile Eye ontwikkelt al jaren aan Autonomous Vehicles of Sniff Phonedie met een grote nauwkeurigheid ziekten kan ruiken. Israël toont vaak meer lef, innovatie en daadkracht.

Italië: lerén om niets te doen en op te laden: ‘il dolce far niente’ noemen de Italianen dit. Wij Nederlanders zijn toch vaak meer een vol van doen dan zijn en ontspannen. Terwijl cultuur, romantiek en voedende verbindingen een ongetapte bron van inspiratie kan zijn. Zoals we eerder besproken: actie is niet voor alles de oplossing.

Ga na de zomervakantie niet op de automatische piloot verder maar benut de positieve verandering

Het is verleidelijke is om na de zomer weer verder te gaan op de automatische piloot en je plannen en inspiratie voor je toekomst in de ijskast te zetten. Met als gevolg dat je geen veranderingen aanbrengt die je eigenlijk wilt.

Einstein zei ooit: ‘Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.’

Wij mensen ziten vaak meer vast in onze gewoontepatronen dan we willen, inspiratie komt daardoor wel onder onze aandacht maar wordt niet vertaald naar ons leven. Als je de potentie wilt benutten van reflectie en inspiratie dan neem je na de vakantie nog een maand om je plannen te concretiseren en uit te werken. Met als gevolg dat je daarna juiste acties kunt nemen die realistischer zijn en bij je passen.

Deze behoeften en plannen gaan vaak over de grotere beslissingen in je leven, zoals: ik van koers veranderen qua werk? Welke persoonlijke ontwikkeling wil ik dit jaar realiseren (en volgende vakantie aantonen)? Dit zijn dus niet de beslissingen die direct genomen kunnen worden en zelfs ruimte vereisen.

Hoe benut de loopbaancoach zelf de inspiratie uit de zomer?

Ik volg zelf een cyclus van reflectie, inspiratie en doelstellingen formuleren. In eerste instantie neem ik de tijd om na te denken over mijn diepere behoeften en gerealiseerde verandering van het afgelopen jaar. Dit dwingt me om na de zomer het ‘oude jaar’ goed te eindigen. Omdat inspiratie beter werkt als het gegrond is realisme – wat werkte voor mij, wat waren haalbare doelstellingen, waar wil ik echt aan werken en dus mijn discipline overeind houden? Sterk eindigen is sterk beginnen.

Vervolgens benut ik de kracht van diepere behoeften en inspiratie combineren.  Mijn tijd en middelen zijn beperkt. Ik neem de tijd om prioriteiten aan te brengen in werk en leven, vaak op basis van het Tibetaans levenswiel. Dit geeft richting.

Daarna, laat ik de beslissingen een maand rijpen. Hiermee zeg ik eigenlijk dat ik ruimte maak om op basis van de diepere behoeften een realistisch plan te laten ontstaan. Ik koppel hierbij de innerlijke motivatie, capaciteiten met de realiteit. Hierdoor ontstaat een realistisch jaarplan, dat ik kan uitvoeren. Strategie en executie worden verbonden.

Tenslotte, de mystieke tak van het Jodendom ziet tijd als het aantal veranderingen die jij in jezelf aanbrengt niet hoeveel tijd er verstrijkt. Heb je het lef om de acties te ondernemen die goed zijn voor jou, niet voor wat de buiten wereld wilt? We hebben voldoende tijd om veranderingen aan te brengen en vooral kleine stappen in het begin geven zoveel voldoening.

Ik wens je veel succes en wil je hulp bij verandering of het opleidingsbudget van je werkgever benutten? Ben je altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil je na de zomer toch verandering in werk aanbrengen?

Als je wilt ontdekken wat je talenten zijn en welk werk het beste aansluit bij wie jij bent en wat de arbeidsmarkt te bieden heeft, is daarvoor speciaal het coachingprogramma koersenonderzoek. Al jaren ons meest populaire programma. Zit je prima op je plek en wil jij je talenten verder aanscherpen en competenties ontwikkelen en trainen? Daarvoor is het programma competentie coaching.

Wil je zien wat de programma’s voor anderen hebben betekend? Op de Linkedinpagina van Tom Oor kun je >20 aanbevelingen lezen. Soms werken we met mensen op discrete wijze  – niet alle aanbevelingen zijn daarom zichtbaar.

Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een loopbaancoachingbureau gespecialiseerd in hoger opgeleiden in het bedrijfsleven.  Wij helpen hen met radicale verandering in werk en persoonlijke ontwikkeling. Onze klanten zijn bedrijven – als GoogleABN AmroTeamBlue en midden en kleinbedrijven – maar ook individuele professionals.

Wij bieden je een unieke aanpak doordat wij bedrijfskunde en ontwikkelingspsychologie combinerenJe hebt vaak coaches die in één van de twee werelden thuis zijn, maar niet beiden.