Loopbaancoaching is belastingaftrekbaar in 2018

Loopbaancoaching is belastingaftrekbaar in 2018

Loopbaancoaching kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken. Dit geldt voor de coachingsessies (inclusief btw) voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Dat betekent dat je afhankelijk van je inkomen tussen de  36,55 tot 52 procent terug krijgt bij de aangifte van inkomstenbelasting.

Belastingaftrek voor werkgevers, werknemers en zzp’ers

Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching opgevoerd kan worden als kostenpost en dat btw verrekend kan worden met de betaalde btw. Hetzelfde geldt voor ondernemers en zzp’ers.

Hoe werkt het?

De kosten voor loopbaancoaching zijn aftrekbaar, met uitzondering van reiskosten. Er geldt een drempel van € 250,- en een maximum van € 15000,- per jaar. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de € 250,- drempel! Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Een rekensom in 2017

  • Je investeert 1000 euro in loopbaancoaching
  • Je hoogste belastingschijf is 40,85%
  • Je betaalt 1000  euro – 40,85% is 591,50 euro

Let op!

Aan deze informatie over fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij de belastingdienst.

Investeer je centen slim

Niet elke investering in loopbaancoaching leidt tot de gewenste of realistische resultaten. Woon je niet te ver van Amsterdam, ben je hoogopgeleid en in je twintiger of dertiger jaren? Maak kennis met mijn loopbaanprogramma’s en ontdek wat anderen bereikt hebben.