Loopbaancoaching voor hoger opgeleide medewerkers ABN Amro

Loopbaancoaching voor medewerkers ABN Amro

Als medewerker van ABN AMRO kun jij je opleidingsbudget willen gebruiken voor loopbaancoaching om je verder te helpen in je werk en loopbaan. ABN Amro biedt naast Talent2Grow ook de mogelijkheden om loopbaancoaching te doen bij externe partijen die mogelijk nog beter aansluiten bij je behoefte en situatie.

Wij helpen sinds 2014 medewerkers van ABN Amro met loopbaancoaching.

Niet iedere coach heeft verstand van werk en loopbaan. Weten hoe mensen de arbeidsmarkt werken is echt een apart specialisme. Wij helpen medewerkers van ABN Amro vaak met twee vraagstukken:

Loopbaancoaching

  • Help me ontdekken welke baan helemaal bij me past? Hoe krijg ik inzicht in waar mijn talenten liggen en interesses? Hoe kan ik dit nog beter vertalen naar werk? Vaak met als doel nog meer voldoening, zingeving en plezier in werk te krijgen. Neveneffecten zijn dat je ook sneller carrière kunt maken omdat werk gemakkelijker gaat als het aansluit bij wie je bent.
  • Hier is speciaal het programma koersenonderzoek voor ontwikkeld

Competentie coaching

  • Help me vaardiger worden in werk. Ik wil zelfbewuster omgaan met mijn talenten en daarmee nog meer uitblinken in werk. Er is een verschil tussen talenten hebben en deze ontwikkelen tot competenties, daarmee blink je uit.
  • Anderzijds kan dit ook te maken hebben dat je bepaalde dingen nu wilt aangaan. Je hebt ontdekt dat je bepaalde dingen minder vaardig in bent en dit je belemmert. Bijvoorbeeld: assertiviteit, zichtbaarheid, keuzes maken, niet in beweging komen. Dit zijn vaardigheden die je allemaal kunt versterken
  • Hier is een speciaal het programma competentiecaching voor ontwikkeld

Cliëntervaringen 

Als je nieuwsgierig bent naar hoe andere cliënten onze samenwerking hebben ervaren en wat ze sindsdien hebben bereikt, neem dan vooral een kijkje op de LinkedInpagina van loopbaancoach ‘Tom Oor’ onder het kopje ‘aanbevelingen’.

Vrijblijvende kennismaking 

Wil je een vrijblijvende kennismaking inplannen, kan dat hier via de digitale agenda van Tom Oor. Heb je nog andere vragen kun je deze telefonisch stellen of een e-mail sturen naar tom@9ways.nl. Als hij aan het coachen is neemt hij binnen 48 uur contact met je op.

Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een klein loopbaancoachingbureau opgericht door Tom Oor gespecialiseerd in coaching en training van hoger opgeleide professionals – van bachelor tot phd werkniveau. Wij zijn dikwijls de sparringpartner van HR-directeuren en hoger opgeleiden professionals.

Wij geloven dat iedere professional kan uitgroeien tot een leider. De realiteit laat alleen zien dat vele nog worstelen met de uitdagingen van burn-out, niet zo een sterke motivatie voor hun werk en niet altijd in een rol zitten waar hun talent het beste past. Leiderschap – in onze definitie – is namelijk je talenten in dienst stellen voor iets groters dan jezelf – een hogere missie. Dat geeft voldoening, leidt tot competentie en resultaten waar iedereen de vruchten van plukt.

Wij combineren psychologie, bedrijfskunde en principes uit oude wijsheid om hoger opgeleiden met coaching te helpen hun zelfsturing te vergroten in werk en hun ontwikkeling.