Hoe je roeping volgen in werk. Luister jij wel eens naar jezelf?

Je roeping volgen, luister je wel eens naar jezelf

Steven Spielberg zegt het zo mooi: ‘’wanneer je een droom hebt komt dat vaak niet schreeuwend in je gezicht. Dit is wie je bent en dit is wat je dient te doen in je leven. Een droom fluistert eerder zachtjes…’’

Ik geloof dat ieder mens een roeping heeft. Een innerlijke roep waarbij je ‘wakker’ gemaakt wordt om je eigen pad te volgen. Niet meer werken voor geld, status, snoepreisjes maar vanuit een diepere roeping. Iets wezenlijks bijdragen aan de wereld. Dat hoeft trouwens niet heel groot te zijn en mag juist wel concreet zijn. Net zoals Steven Spielberg: kaskrakers van films maken. Maar luister je wel als het zachtjes fluistert?

Wat zijn de teken in de wereld van je roeping volgen?

Ik denk dat wij vaak vergeten dat er een relatie is tussen beroep en roeping. De echte betekenis van beroep is natuurlijk roeping. In het Engels: vocation. Betekent ook roeping.

Als je goed oplet zie je alom om ons heen tekenen van een roeping:

  • Het boek De Alchemist is met 35 miljoen verkochte boeken een van de bestsellers. Dit boek gaat over het luisteren naar jezelf en de tekenen op je pad.
  • Bekende en succesvolle zoals Steven Spielberg en Steve Jobs spreken over het belang van om je roeping te volgen (en niet te settelen voor zomaar een baan)
  • Waarom onder millenials en Generatie Z  truffels, paddo’s en ayahuasca zo populair is. Hiermee willen ze eerder ontdekken wie ze zijn en wat ze te doen hebben.

De ondernemers in Eindhoven die wisten dit allang. Want als je kijkt op het station zie je dit:

Roeping volgen

 

Waarom volgen we onze roeping niet?

Het is alleen niet vanzelfsprekend dat mensen hun roeping volgen of er jaren over doen om lef te verzamelen. Hoe komt dat?

  • Academisch onderzoek laat zien dat we moeite hebben met nemen van belangrijke beslissingen. We blijven daardoor ‘hangen’ in werk.
  • We luisteren niet meer naar onszelf. We worden onbewust beïnvloed door de verwachtingen van de samenleving, onze ouders en onze eigen ik. Terwijl dieper van binnen een bron van intuïtief weten zit die we bija niet meer horen. Dit leidt o.a. tot hoge percentages burn-out. Ik heb hier eerder een filmpje hierover gemaakt. 
  • Moeite met het concreet maken van onze roeping. Waar heeft de markt behoefte aan? Ik schreef hier al eerder over.

Wat levert dat op je roeping volgen?

Ik ben ooit zelf te impuls gesprongen om mijn roeping te volgen. Wat ik om me heen zie is dat mensen dikwijls blijven hangen in werk of een loopbaan die niet meer zo goed past. Terwijl werken vanuit een roeping zoveel goeds voor je kan beteken:

  • Een gevoel van dankbaarheid. Doordat jij je inzet waar je goed in bent en wat je aan het hart gaat voelt werken als een geschenk.
  • rust en overzicht . Je weet hoe je dagelijkse acties en plannen bijdragen aan je doel. Bij onverwachte veranderingen weet jij je koers bij te stellen en je doel voor ogen te houden.
  • Je groeit sneller . Je hebt een concreet focusgebied op de rollen/functies die bij je passen en de competenties die je hierbinnen dient te trainen. Dankzij deze focus ontwikkel je sneller maar krijg je ook zicht op de diepere lessen die je mag leren.
  • Inspelen op kansen. We leven nu meer en meer in een digitale economie op basis van waarde toevoegen – en minder op basis van aanwezigheid op kantoor. Je kunt je doel relateren aan de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Ik wens je veel succes en zet hem op. Je roeping ontdek en vormen heeft tijd nodig. Wil je het versnellen en mogelijk oplossen in 14 weken? Lees hier meer over loopbaancoaching.

Wil je meer info over diensten die je hiermee helpen?

Als je wilt ontdekken welke baan naadloos aansluit bij wie jij bent en de arbeidsmarkt, is daar het coachingprogramma koersenonderzoek speciaal voor. Deze helpt je inspelen op unieke beroepen, niches en functies. Ook leer je veel over jezelf: wat je diepere motivatiebronnen zijn, sterke en zwakke kanten zijn en hoe jij je eigen leerprocessen stuurt. Met als gevolg een doel voor ogen. En, een flinke dosis zelfbewustzijn.

Wil je zien wat de programma’s voor anderen hebben betekend? Op de Linkedinpagina van Tom Oor kun je >20 aanbevelingen lezen. Soms werken we met mensen op discrete wijze  – niet alle aanbevelingen zijn daarom zichtbaar.

Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een loopbaancoachingbureau gespecialiseerd in hoger opgeleiden in het bedrijfsleven.  Wij helpen hen met radicale verandering in werk en persoonlijke ontwikkeling. Onze klanten zijn bedrijven – als GoogleABN AmroTeamBlue en midden en kleinbedrijven – maar ook individuele professionals.

Wij bieden je een unieke aanpak doordat wij bedrijfskunde en ontwikkelingspsychologie combinerenJe hebt vaak coaches die in één van de twee werelden thuis zijn, maar niet beiden.