Hoe een biologe haar unieke purpose vond: ontwerper van lampen op energie van bacteriën.

Op weg naar Brussel met het openbaar vervoer belande ik naast haar op de stoel. Als loopbaanadviseur raad ik weleens mensen hun beroep: ‘je bent danseres en je gaat optreden in Brussel?’. Ze moest lachen, het klopte deels: ze hield wel van dansen en was onderweg naar een dansvoorstelling, maar was geen danseres. Ze ontwierp lampen die stroom kregen van bacteriën. We bekeken een filmpje ervan op Youtube. Dit was kunst gecombineerd met de kracht van de natuur. Prachtig. Ze werd door musea ingevlogen om haar lampen ter plaatse te exposeren.

Hoe ben je hier opgekomen vroeg ik? Ze had een fascinatie voor de natuur en studeerde biologie. Later begon het creatieve te kriebelen en is toen gaan studereren aan een prestige design academy. Tijdens haar studie is ze haar 2 interesses en misschien ook wel talenten gaan combineren: gevoel voor esthetica en nieuwsgierigheid naar het werken van de natuur.

Ze liet zien dat ieder mens een purpose kan vinden in de meest bijzondere combinaties. Het vergt wel een dosis lef om direct na afstuderen zo radicaal je eigen pad te volgen. En, een dosis nuchterheid om je purpose aan te laten sluiten bij de behoeften van de wereld. Ze straalde van de energie en passie. Misschien had ze als biologe ook wel het geheim van de menselijke natuur ontrafeld?