”Zoals je wens is, zal je wil zijn. Zoals je wil is, zullen je daden zijn. Zoals je daden zijn, zal je lot zijn.” – Confucius

Het gouden kooi syndroom is één van de belangrijkste oorzaken waardoor mensen niet de keuzes maken in werk die bij hen passen. De aantrekkingskracht van materie – een goed salaris, mooie lease auto met riant huis – zorgt ervoor dat je op een plek blijft terwijl je innerlijke ambities en verlangens in de ijskast worden gezet. Vanbinnen kan dit steeds meer beginnen te knagen: je wilt wat anders, misschien kost het je ook wel enige strijd om op een plek te blijven die je eigenlijk niet meer wilt. Het kan ook een beetje pijn doen doordat je elke dag geconfronteerd wordt met het uitstellen van je ‘dromen’. Terwijl je de mensen ziet die er doorheen breken, weer vol bezieling werken.

Het gouden kooi syndroom is een hele subtiele kracht. Moeilijk om de vinger op te leggen. In dit artikel leg ik je – Tom Oor leraar Organizational Behaviour/loopbaancoach voor hoger opgeleiden – uit wat het is en hoe het op je inwerkt. De reden dat ik het schrijf is omdat  ik er zovele jongere hoger opgeleiden mee zie worstelen. Ze verliezen kostbare tijd en energie terwijl dit niet zo hoeft te zijn.

Gouden kooi syndroom

Wat is een gouden kooi syndroom?

Een gouden kooi syndroom is het loyaal blijven aan materie terwijl je innerlijke mens lijdt. De oudste psychologen ter wereld, de sjamanen geloven namelijk dat als wat jij doet en wat je van binnen wilt niet in harmonie met elkaar zijn er steeds meer een gevoel van disharmonie ontstaat. De innerlijke mens lijdt. Natuurlijk kun je dit in het begin met wilskracht compenseren. Je kiest bijvoorbeeld voor een baan met riant salaris, dure leaseauto en een mooi huis terwijl je vanbinnen eigenlijk een droom of ambitie hebt. Een innerlijke roeping, ik heb hier vaker over geschreven. Als je jij eigen ambities blijft onderdrukken ontstaat er steeds meer weerstand in je leven. Er ontstaat een groeiende afwijking tussen wat je doet en wilt.

Wat mensen mij vertellen over hun gouden kooi syndroom?

Wat zijn de diepere redenen die mensen mij vertellen over hun gouden kooi en waar jij van kunt leren? Ik zie vaak een drietal thema’s terugkomen die mensen beïnvloeden: verslaving, angst en niet concreet verlangen. Ik zal ze hier één voor één met je doornemen.

Verslaving/afkicken van een gouden kooi

Het goede leven leven heeft een verslavende werking. Iemand zijn hele sociale leven is gebaseerd op een bepaald niveau van leven. Een bepaald type auto, huis en uitgavepatroon met een vriendenkring. Daar treedt toch gewenning op, dit is eigenlijk iemand zijn comfort zone geworden. Soms is er binnen een gezin ook spanning erover. Voor een man is het vaak toch belangrijk om een soort van broodwinner te zijn en soms is er wel en geen wil om tijdelijk concessies te doen. Dit vergt ook moeilijke en eerlijke gesprekken met elkaar voeren, wat niet altijd gemakkelijk is. Tenslotte, is er nog volgens Kahneman & Tversky nog een psychologisch effect: de impact van (materieel) verlies is groter dan (materieel) gewinnen.

Hoe angst en verlangen ervoor zorgen dat je vast blijft zitten?

Angst en verlangen zijn subtiele krachten die je in beweging kunnen zetten om de gouden kooi achter je te laten. Mensen hebben angsten in werk, zoals: wat als ik geen ander werk vind dat bij me past? Wat als ik niet meer voor mijn gezin kan zorgen? Wat zullen anderen ervan denken? Wat ik vaak zie is dat mensen niet altijd deze angsten kunnen benoemen maar ze toch een afremmend effect hebben. Mensen blijven op hun plek ook terwijl er zoveel andere mooie mogelijkheden zijn in werk. Langzaam zie je dat hun vitaliteit en motivatie afneemt. Daarom is duurzame inzetbaarheid zo een ‘hot item’. Hierdoor kan het leven mechanisch worden – we doen onze plicht maar voelen de innerlijke levendigheid niet meer. Een soort van muzieknummer daarover Comfortably Numb zoals in het nummer van Pink Floyd.

Verlangen is een kracht die ons helpt om keuzes te maken die goed voor ons zijn. Als wij een verlangen voor iets hebben activeert dit onze wilskracht om stappen te zetten of daarover na te denken. In eenieder van ons is deze enorme kracht aanwezig om onze dromen te volgen en niet te blijven hangen in de verslaving van materie.

Waarmee helpt het je de symptomen kennen van een gouden kooi syndroom?

Een mooi Hebreeuws gezegde: wetenschap van de kwaal is de halve genezing.

Als we weten welke rol verslaving, angsten en verlangens spelen kunnen we deze eens onder de loep nemen welke rol die in ons leven spelen. Dit is een moment van zelfconfrontatie. Hierdoor kunnen we grip op de oorzaken en kunnen richting de oplossing gaan werken, misschien met als doel dat we toch voor werk gaan dat beter bij ons past. Als we dat doen, hervinden we dikwijls onze vitaliteit, voldoening en met wat volharding weer succes. Omdat onze innerlijke en uiterlijke mens op één lijn zitten, inspireren we weer mensen en gaat werken moeitelozer. Dat betekent overigens niet zonder inspanning.

Wil je meer info over uit je gouden kooi breken? 

Als je wilt ontdekken welke baan naadloos aansluit bij wie jij bent en de arbeidsmarkt, is daar het coachingprogramma koersenonderzoek speciaal voor. Deze helpt je inspelen op unieke beroepen, niches en functies. Ook leer je veel over jezelf: wat je diepere motivatiebronnen zijn, sterke en zwakke kanten zijn en hoe jij je eigen leerprocessen stuurt. Met als gevolg een doel voor ogen. En, een flinke dosis zelfbewustzijn.

Wil je zien wat de programma’s voor anderen hebben betekend? Op de Linkedinpagina van Tom Oor kun je >20 aanbevelingen lezen. Soms werken we met mensen op discrete wijze  – niet alle aanbevelingen zijn daarom zichtbaar.

Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een loopbaancoachingbureau gespecialiseerd in hoger opgeleiden in het bedrijfsleven.  Wij helpen hen met radicale verandering in werk en persoonlijke ontwikkeling. Onze klanten zijn bedrijven – als GoogleABN AmroTeamBlue en midden en kleinbedrijven – maar ook individuele professionals.

Wij bieden je een unieke aanpak doordat wij bedrijfskunde en ontwikkelingspsychologie combinerenJe hebt vaak coaches die in één van de twee werelden thuis zijn, maar niet beiden.