Waarom denk je dat Madonna kabbalah studeert, het verborgen symbool van Dan Brown een immens populair boek was en je de zegel van koning Salomon overal ziet?

Sinds de oudheid zijn mensen op zoek naar de sleutel tot transformatie. Alchemisten dachten we ooit dat die lood in goud veranderen maar dat was eigenlijk de verandering van de mens van een staat van zijn in een andere. Transformatie is dikwijls een moeilijk te begrijpen concept. Bij voetballers begrijpen we het verschil tussen een amateur en een professional. Het verschil van een lokale voetbalclub in Nederland tot Ajax (en nog beter Barca!) is direct waar te nemen.

Bij mensen vinden we het moeilijker te bevatten wat de niveaus van menselijke ontwikkeling zijn. Ik heb zelf ooit wel eens bijles gehad van een oudere kabbalist in Amsterdam. Bij deze man voelde je rust, kracht en inspiratie. Zijn woorden, daden en gedachten waren raak en toch was hij heel gewoon.

De huidige persoonlijke ontwikkelingsgolf kan oppervlakkig zijn en juiste niet de essentie raken. Actie brengt ons wel veranderingen maar voor transformatie is er contact nodig met onze diepere lagen:

  • Onze energielekken
  • Onze innerlijke weerstanden
  • Onze constante triggers
  • Onze drijfveren
  • Hoe onze psyche onszelf blokkeert om spiritualiteit te ervaren

Een van de mooiste transformatie instrumenten is het enneagram (samen met de levensboom uit de kabbalah zijn dit de krachtigste instrumenten die ik ken). Het enneagram laat ons zien hoe ons karakter deels gevormd is en hoe wij contact verliezen met onze diepere essentie.

Het doorzien van ons karakter helpt ons beter onze krachten te kanaliseren en niet meer vast te lopen in automatische gedragspatronen en soms te vechten tegen het illusie van het ego.

Een type interview helpt je via een officiële manier om je enneagram type te achterhalen. Zo kun je zelfstandig je verdiepen in hoe het instrument verder werkt.

Ik ben 10 jaar geleden opgeleid als Enneagram Trainer en in de afgelopen jaren honderden professionals hun type interview afgenomen. Zowel voor persoonlijk leiderschap als leiderschapsontwikkeling. Momenteel doe ik dit bijna niet meer en toch vind ik dat zonde omdat het instrument zo rijk is.

Wat houdt een Enneagram type interview in?

  • Persoonlijk interview om je enneagram type te achterhalen (50 minuten)
  • Aanbevolen boek voor verdere ontwikkeling
  • Opdrachten: zelfreflectie en observatie enneagram type
  • 30 minuten: advies persoonlijk ontwikkelingsvraagstuk/leiderschapsontwikkelingsvraagstuk

Kosten: 150 euro, inclusief btw

Locatie: kantoor te Amstelveen, Laan van Kronenburg 14

Reserveer hier een afspraak in mijn agenda: https://calendly.com/tomoor/enneagram_type_interview

 

Meer info over Loopbaancoaching?

De invloed van je ouders op werk & loopbaan, wie stuurt er?

Artikelen over loopbaancoach Amsterdam-Zuid