Een carrièreswitch maken? 2 belangrijke valkuilen

Bij een carrière switch kom je dikwijls 2 valkuilen tegen: een onscherp loopbaandoel en dit in één stap willen bereiken. Er zijn gradaties in scherpheid, laat maar zeggen 50 tinten grijs. Ook te snel in een keer je doel willen bereiken kan tot onnodige weerstand leiden en soms tot opgeven van de carrière switch. Als je in deze valkuilen valt dan duurt een carrièreswitch hierdoor langer om te realiseren, kost je meer tijd en energie (die je niet kan gebruiken in je privéleven) en leidt soms tot onrust. Je kunt namelijk blijven ‘hangen’ op de arbeidsmarkt tussen je oude functie en je nieuwe doel.

 

Wat zijn deze 2 valkuilen in meer detail?

 

  1. Een onscherp loopbaandoel

Vaak beginnen professionals met een algemeen doel te formuleren bij een carrière switch: ‘iets met innovatie’ of ‘iets met coaching’ en dan direct tot actie overgaan om (a) te solliciteren of (b) te investeren in een opleiding. Als het doel wat onscherp is, zoals in dit geval, is het moeilijker om een relevante opleiding te selecteren, specifieke ervaring en vaardigheden te ontwikkelen die daarbij passen. Je verandert wel maar niet vlot genoeg in de juiste richting.

Wat je wilt om een scherp loopbaandoel te krijgen:

  • Je sterke punten in kaart brengen (is er een functie waar je combinaties van je sterke punten kunt toepassen?)
  • Je drijfveren, kernwaarden en interesses scherp hebben
  • Je purpose scherp hebben en deze vertalen naar concrete functies die aansluiten bij a+b
  • Een functie kiezen die bij je financiële plaatje en je levensstijl past. (of waar nodig een moment van eerlijkheid over je uitgave patronen – heb je al je uitgaven wel nodig of zoek je afleiding?)

Voorbeelden van een concreet loopbaandoel:

  • Leiderschapstrainer voor het Midden en Kleinbedrijf
  • Product Marketeer Smart Home Gadgets
  • Scrum Trainer voor productiebedrijven
  1. In een stap richting je doel werken

Een volgende valkuil is dat de carrière switch niet altijd in één stap haalbaar is. Als je deze in één stap wilt bereiken kun je soms stuiten op weerstand – je ervaringen zijn nog te dun en hierdoor kun je niet concurreren tijdens sollicitaties met andere sollicitanten. Je blijft kopjes koffiedrinken maar je komt niet aan het werk. Dit kan je motivatie doen afnemen en soms leiden dat mensen ervan afzien doordat de gaat overheersen: ‘de carrière switch is niet realistisch’. Terwijl als jij doel in fasen opdeelt en kleine stappen zet die uiteindelijk tot momentum en je doel leiden.

Een concreet voorbeeld van gefaseerd richting je doel werken: stel je voor je wilt van Accountmanager een carrière switch maken naar Leiderschapstrainer Midden en kleinbedrijf (zie voorbeeld hierboven). Als je dit in één keer wilt realiseren kun je wel solliciteren op vacatures bij een leiderschap- en teamcoachingbureau maar is de kans klein. Terwijl als je het doel opdeelt in stappen het wel kan lukken:

Hoe zou dat eruit kunnen zien?

Stap 1: Accountmanager L&D of Accountmanager Leiderschapstrainingsbureau

Stap 2: investeren in een facilitatorsopleiding + ervaringen op doen in leiderschapstrainingen

Stap 3: binnen bedrijf doorstromen: Accountmanager leiderschapstrainingsbureau 70% en leiderschapstrainer 30%

Stap 4: solliciteren op een leiderschapstrainer functie en aangenomen worden

Heb je een outplacement of loopbaanbudget meegekregen en wil je deze tijd benutten om je koers in je loopbaanscherp te stellen, je patronen duidelijk hebben en een helder implementatieplan? Kijk hier voor meer informatie.

Veel succes en zet hem op.