Competentieontwikkeling voor hoger opgeleiden: leer van de gladiatoren

”Do the thing we fear, and death of fear is certain.” – Mark Twain

In Rome staat het Ludus Magnus. De grootste van de vier ludi (gladiatorenscholen) die bekend zijn in Rome. Hier ontpopten zij zich tot ware krijgskunstenaars. De gladiatoren leren ons een waardevolle les over persoonlijke ontwikkeling en competenties. Sterker worden komt door training en integratie, niet door lezen en denken. Zo wordt een vaardigheid een automatisme die je altijd kunt inzetten.

De competentie die ons het meest helpt is vaak het moeilijkst

We kunnen allerlei vaardigheden leren maar diegene die ons het meest helpt is vaak zo fundamenteel aan ons karakter (en de tegenpool van waar we goed in zijn). Dit is onze achilleshiel. Dit klinkt abstract, he? Ben je hulpvaardig? Hoe zit het met handelen op je eigen wensen? Ben je assertief? Hoe zit het met je tactvolle en diplomatieke vaardigheden? Ben je een gevoelsmens? Hoe zit het met je strategisch denken?

Deze competenties ontwikkelen geeft ons ons energie en een creërende kracht. Hierdoor kunnen we in een situatie kiezen uit meerdere handelingskeuzen. Iemand zei ooit: als je alleen een hamer hebt, zijn al je problemen spijkers. Nog belangrijker is, dat die moeilijkere competenties ons ook de dingen geven die we eigenlijk graag willen – en een beetje uit de weg gaan: voedende relaties, interessante projecten et cetera.

Na hoeveel dagen krijg je resultaten van competentieontwikkeling?

Hoe lang duurt het om moeilijke competenties te ontwikkelen? Volgens een onderzoek in 2009 gepubliceerd in het  European Journal of Social Psychology, duurt het tussen de 18 – 254 dagen voor het vormen van een nieuwe gewoonte. Bij moeilijke competenties is het realistisch om de kleinere stappen te realiseren in 254 dagen. Competentieontwikkeling gaat namelijk in stappen.

Een voorbeeld van de ontwikkelingsstappen van de competentie assertiviteit

  • Weten wat je wilt en goed voor je is
  • Nee kunnen zeggen tegen kleine verzoeken die daar niet bij passen
  • In eerste instantie schriftelijk
  • Later, face-to-face
  • Hetzelfde tegen grote verzoeken
  • Een positie van leiderschap op je nemen

Zo stapje voor stapje breidt je innerlijke kracht zich uit.

Wat leren de gladiatoren ons over competentieontwikkeling?

Een boek lezen of een workshop volgen is niet voldoende om een vaardigheid in je automatische gedrag te krijgen. Denk ook eens aan de weerstand die je alleen al voelt door je in het veld te bevinden van wat je heel moeilijk vindt. De gladiatoren leren ons: doelen stellen, trainen en de gevoeligheid wegnemen. Ik zal dit uitleggen voor je.

Stap 1 – competentieontwikkeling: leerdoelen stellen

Je wilt dat je een ontwikkelingsdoel stelt die je motiveert. Dit betreft dan een situatie waarin je graag verandering zou willen brengen. Zo wakkert jij je motivatie aan. Vervolgens dat je een eerste mogelijke stap zet, net zoals bij het voorbeeld van assertiviteit. Wat is een stap waar je adrenaline voelt en spannend is en je toch kunt doen? Houd hier rekening met de learning, paniek en groeizone.

Stap 2 – competentieontwikkeling: trainen

Vervolgens, ga je thuis of met iemand scenario’s trainen. Wat ga je zeggen, wat ga je doen? Hoe past dit bij je? Past dit ook bij de houding van wie je wilt zijn? Je leert hier langzaam de vaardigheid eigen te maken aan wie jij bent en jou manier te vinden. Je zult hier ook contact maken met het veld van weerstand. Het lichaam zegt eigenlijk: ‘ik vind dit spannend’. Wat ik doe: doorademen en het veld doorleven en er vertrouwder mee raken. Daarnaast, is handig als je boek of cursus koopt om inzicht in de kennis, houding en vaardigheden op te doen. Met als gevolg dat je scherper weet wie je bent en wat je kunt worden.

Stap 3 – competentieontwikkeling: emotionele weerstand verminderen

Tenslotte, toepassen leidt dat de gevoeligheid afneemt en je zelfvertrouwen stijgt doordat je het vaker doet. Je kunt dit doen door de vaardigheid gedurende dag te oefenen bij allerlei situaties. De bakker, je vrienden, familie et cetera. Dit geeft je een gevoel van invloed en daardoor zelfvertrouwen. Onthoud wel dat gladiatoren oefenen met houten zwaarden en niet ijzeren. Het is soms beter om in een veilige context met iemand te oefenen en te kijken hoe dat uitpakt voor beiden. Oefen bijvoorbeeld niet bij je grootste klanten.

Veel succes met competentieontwikkeling

What we do in life echoes in eternity.” – Maximus

Samenvattend, is het doel van competentieontwikkeling meer toegevoegde waarde bieden. Want, als jij sterker wordt dankzij training, kun je meer en grotere uitdagingen aan. Het gaat hier niet om vechten, zoals je de gladiatoren ziet doen, maar om ‘strijden’ voor een betere wereld. Werken vanuit een purpose. En, dat geeft zoveel voldoening.

Veel succes en zet hem op.

Wil je meer info over diensten die je hiermee helpen?

Als je interesse hebt in ontwikkeling en coaching van je medewerkers, helpen de diensten competentie coaching entalentenontwikkeling. Deze diensten maken je medewerkers bewust van onbewuste potentie en blinde vlekken. Ook leren ze hier concrete vaardigheden ontwikkelen. De diensten leiden vaak tot proactievere, tevreden en vaardigere mensen.

Wil je zien wat de programma’s voor anderen hebben betekend? Op de Linkedinpagina van Tom Oor kun je >20 aanbevelingen lezen. Soms werken we met mensen op discrete wijze  – niet alle aanbevelingen zijn daarom zichtbaar. Wil je meer lezen over de diensten? Kijk gerust op competentie coaching en talentontwikkeling.

Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een boetiek loopbaancoachingbureau gespecialiseerd in de werkbehoeften en ambities van (Internationale) hoger opgeleiden die actief (willen) zijn in het bedrijfsleven.  Wij helpen hen met radicale verandering in werk en persoonlijke ontwikkeling. Onze coachees en klanten zijn bedrijven als GoogleABN AmroTeamBlue maar ook midden en kleinbedrijven.

Wij bieden je een unieke aanpak doordat wij bedrijfskunde en ontwikkelingspsychologie combinerenJe hebt vaak coaches die in één van de twee werelden thuis zijn, maar niet beiden. Wat kan dat voor jou betekenen? Lees je hier.