Als creatieveling eerder succesvoller worden in werk? Doe dit 1 ding.

Creatieveling, niet alleen de Picasso’s, Herman Broods en Andy Warhol’s van deze wereld – maar zeker ook copywriters, marketeers en andere creatievelingen hebben een enorme kracht; die van creativiteit:

  • Mensen weten te raken met hun boodschappen in woord en beeld
  • Ze weten als geen ander tot de dringen tot de essentie van de dingen
  • Niet bestaande concepten samenvoegen of niet verbonden werelden met elkaar verbinden.

”Creativity is the power to connect the seemingly unconnected.” – William Plome

McKinsey toont aan met een solide onderzoek – zoals we McKinsey kennen – naar de succesvaardigheden van de toekomst. Daar zit creativiteit tussen. Er ligt dus nog meer toekomstpotentieel voor creativiteit, alleen hebben creatievelingen vaak een onbewuste rem op hun eigen succes. Hierdoor houden ze zichzelf tegen in werk en loopbaan. Echter, is deze onbewuste rem vaak zo een onderdeel van hun karakter, dat ze denken dat dit niet op te lossen is. En, dat is zonde want daar zit voor velen de sleutel tot nog meer succes.

Wat is deze onbewuste rem? Discipline. In eenvoudige woorden: dat je kunt doorzetten, focus blijft houden, ook als je er geen zit in hebt. Vanwege een zwakkere discipline ervaren ze van de gevolgen ervan:

  • Hebben ze vaak moeite met focus en verliezen hun energie aan gesprekken met allerlei mensen en het opdoen van inspiratie (terwijl dit soms wel zinvol is)
  • Zetten hun geniale ideeën veel langzamer of soms zelfs niet om in concrete producten of diensten (terwijl de wereld er wel op zit te wachten)
  • Moeite om strategisch te denken hoe hun creatieve ideeën het meeste waarde opleveren en deze verzilverd worden. Denken vanuit keiharde toegevoegde waarde en kritische succesfactoren.
  • Kan soms ook sterk knagen aan jezelf: de dingen die je wilt doen, stel je eigenlijk uit tot …
Competentie discipline ontwikkelen

De competentie van discipline is te ontwikkelen

“We must all suffer from one of two pains: the pain of discipline or the pain of regret. The difference is discipline weighs ounces while regret weighs tons.” – Jim Rohn

We kunnen allemaal onze discipline versterken en ontwikkelen. Alleen niet op de tjakkagoeroe wijze – waarbij je een workshop volgt of lees een inspirerend boek leest. Op die wijze is het niet duurzaam voor je – het wordt geen onderdeel van je karakter – je dagelijkse gewoonten zijn sterker. In deze video spreek ik daar ook over.

Bovendien dringen je op tjakkawijze niet door tot de essentie waarom jij mogelijk moeite hebt met discipline. Misschien heb je moeite om saaiheid te verduren, kun je niet goed zonder inspirerende gesprekken – die stiekem een beetje een verslaving zijn? Of vind je het moeilijk om te weten wat je eigenlijk wilt? Je hebt misschien niet het overzicht in je werk en loopbaan?

Als je de essentie weet waarom discipline moeilijk is kun je stap voor stap gaan ontwikkelen. Je weet welke factoren een rol spelen en wat realistische stappen voor jezelf zijn. Na verloop van tijd als je er vaardiger in word en resultaten van plukt, stijgt je zelfvertrouwen. Een voorbeeld uit mijn eigen leven: tot mijn 28ste had ik veel moeite om niet met mensen in contact te zijn en gedisciplineerd aan mijn eigen wensen en plannen te werken. Je denkt dat is toch niet zo erg? Maar de grens lag bij mij al op één uur zonder interactie was al een hele uitdaging.

Wat levert competentie discipline ontwikkelen je op?

  • Rust in je hoofd omdat je aan het einde van de dag niet weer geconfronteerd wordt met wat je uitgesteld hebt – en eigenlijk had willen doen
  • Je unieke creaties vlotter in de wereld zitten, productiever worden en daardoor vlotter groeien – zelfontwikkeling werkt vaak exponentieel in plaats van lineair. Exponentieel: 1,2,4,8,16,32,64,128
  • Zelfvertrouwen en voldoening. Je doet de dingen die jij jezelf belooft en daarmee behaal je dan andere resultaten. Hierdoor kan je zelfvertrouwen stijgen doordat je meer aflevert en tevreden opdracht en werkgevers hebt.

Wil je aan je discipline werken en duurzame stappen zetten?

Lees hier meer over onze dienst competentie coaching die je daar specifiek mee kan helpen. Ontdekken wat je mogelijk afremt – niet je buurman of vrouw maar voor jou specifiek. Vervolgens leren om deze vaardigheid je eigen te maken en de vruchten plukken van verandering – de dingen doen die je wilt, je concepten eerder afmaken en in de wereld zitten en een gevoel van voldoening ervaren. Rust in je hoofd, vuur in je hart en vaardigheden in je handen.

Wil je zien wat de programma’s voor anderen hebben betekend? Op de Linkedinpagina van Tom Oor kun je >20 aanbevelingen lezen. Soms werken we met mensen op discrete wijze  – niet alle aanbevelingen zijn daarom zichtbaar.

Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een loopbaancoachingbureau gespecialiseerd in hoger opgeleiden in het bedrijfsleven.  Wij helpen hen met radicale verandering in werk en persoonlijke ontwikkeling. Onze klanten zijn bedrijven – als GoogleABN AmroTeamBlue en midden en kleinbedrijven – maar ook individuele professionals.

Wij bieden je een unieke aanpak doordat wij bedrijfskunde en ontwikkelingspsychologie combinerenJe hebt vaak coaches die in één van de twee werelden thuis zijn, maar niet beiden.