Competentie coaching voor hoger opgeleiden

Competentie coaching voor hoger opgeleiden helpt je met persoonlijk leiderschap tonen in je werk. Iets houdt je tegen in werk of je hebt al concreet een ontwikkelingspunt waar je aan wilt werken. Denk aan: assertiviteit ontwikkelen, minder twijfelen, meer overzicht bewaren. Misschien kun je er nog niet helemaal de vinger opleggen.

We helpen je met zicht krijgen op je sterke kanten, zwakke kanten en ontwikkelingspunten om vervolgens je te helpen competenties te ontwikkelen. Je zelfvertrouwen neemt toe, je krijgt meer sturing over situaties en resultaten die voorheen buiten bereik lagen.

Voor wie is competentie coaching?

Competentie coaching is speciaal ontwikkeld voor jonge hoger opgeleiden. Dit is dikwijls vanaf  hbo-werkniveau en in de leeftijd van: paar jaar na afstuderen tot en met 45 jaar.

Inhoudelijk programma

Het inhoudelijke programma van je coachingssessies bepalen we graag in overleg. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen zoals:

  • Hoe word ik meer zichtbaar en kan ik mijzelf beter profileren?
  • Hoe kan ik effectiever functioneren?
  • Hoe neem ik persoonlijk leiderschap over mijn (werk)leven?
  • Hoe kan ik bewuster omgaan met stress en kritische situaties?
  • Hoe vind ik een gezonde “work-life balance”?
  • Hoe kan ik effectiever omgaan met tijdsdruk, prioriteiten en planning?
  • Hoe kan ik sterker communiceren in kritische situaties?
  • Hoe kan ik effectiever overtuigen en beïnvloeden?
  • Hoe kan ik assertiever optreden en communiceren?
  • Hoe kan ik leren omgaan met conflictsituaties?

Over 9 Ways Talent & Career Development

Je coach is Tom Oor. Hij coacht sinds 2014 hooglopende professionals binnen het midden en klein bedrijf en internationale bedrijfsleven. Hij heeft een WO bedrijfskundige opleiding en beschikt over beroepsopleidingen en ervaring in het bedrijfsleven. Kenmerkend voor zijn aanpak: positief confronterend, analytisch en specialist in gedragsontwikkeling. Geen oppervlakkige truckjes wel een focus op blijvende resultaten.

Vrijblijvend kennismaken?

Het eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Ben je een medewerker bij een van onze partnerbedrijven? Reserveer hier direct een kennismakingsgesprek in mijn agenda. Wil je telefonisch overleggen of ik je kan helpen? Kies hier een belmoment.

Wat zeggen anderen?

”Ik heb Tom ervaren als een integere, betrokken gesprekspartner die uitstekend de professionele dialoog aangaat en daarbij de coachee in zijn/haar kracht zet. Hij is een prettige coach/ loopbaanadviseur die het proces en de doelen (leeruitkomsten) bewaakt. Tom schroomt ook niet om scherpe feedback te geven, wanneer nodig en doet dit op respectvolle wijze. Ook de humor van Tom is prettig.”Anique – Educatie Management Consultant 

”Tom is the right coach to help unleash your potential. He helped me to uncover unknown blindspots which hindered me on my leadership path. We both worked together to determine what my blindspots are and formulate approaches to deal with them. In addition to that, Tom helped me to refine my core strengths and define my true purpose. Tom guides you on how to leverage your strengths and how to best utilize them in a structured and pragmatic way.” – Thomas, Phd, Director of Engineering

Wat ik waardeerde aan Tom is dat hij oprechte warmte en geïnteresseerd combineert met mensenkennis, ervaring en praktische inzichten. Ik ben aardig kritisch als docent Academische Vaardigheden, maar voor mij maken zijn ervaring en praktische inzichten hem tot een carrière sparringpartner op niveau. 

”Hij heeft mij heel concreet geholpen om mijn talenten te versterken en inzichtelijk te maken wat mijn effectiviteit in werk en loopbaan zal vergroten. Tijdens het traject heb ik mijn vaardigheden versterkt om strategisch te denken, te prioriteren en mijn discipline te versterken. Ik merk dat ik hierdoor proactiever en assertiever in mijn werk sta. Als freelance docent werk ik nu met meer universiteiten en bedrijven samen en biedt hen een steeds waardevoller diensten aanbod”  – David, Docent Academische Vaardigheden, Charles University, Prague

Wij coachen o.a. de medewerkers van

Artikelen over competentie­coaching

Het kunstenaarsyndroom: wat mensen mij onthullen
Verschil tussen loopbaancoaching en psycholoog
Talent ontwikkeling levert dat geld op?