Wanneer coaching in te zetten voor je medewerkers?

coaching medewerkers

Als HR manager en leidinggevende hecht je belang aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van jouw medewerkers. Coaching is daarbij een waardevol instrument. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de investering in coaching vijf tot zeven keer wordt terugverdiend.[1]

Dit komt omdat medewerkers die gecoacht zijn hun potentieel meer benutten en meer werkgeluk ervaren. En daardoor succesvoller zijn in hun werk. Zij hebben beter zicht hebben op hun persoonlijkheid en talenten.  Weten hoe ze dit kunnen inzetten. En hoe zij hun valkuilen effectief kunnen veranderen.

Wanneer coaching in te zetten?

 

 • Bij loopbaanvraagstukken
 • In het ontwikkelen van vaardigheden en competenties
 • In de benoeming of het willen doorgroeien naar een nieuwe functie
 • Stimuleren van het nemen van autonomie in de eigen ontwikkeling
 • Bij het ervaren van stress, burn-out en burn-out verschijnselen
 • Bij talentontwikkelingsvraagstukken
 • Bij leidinggevende vraagstukken

Een coachtraject bij 9 Ways Talent & Career Development bestaat Meestal uit de volgende stappen:

 1. Intake met de HR manager of leidinggevende (vrijblijvend)
 2. Intake met de betreffende medewerker (vrijblijvend)
 3. Het voorstellen van een coachplan met doelen en te verwachten resultaten. Het coachplan wordt eerst afgestemd met de medewerker en daarna voorgelegd aan de organisatie.
 4. Start van het coachtraject. Afhankelijk van de coachvraag is de lengte van een traject gemiddeld tussen de vijf en zeven
 5. Tussentijds telefonisch contact met leidinggevende en/of HR en de coach. Verder stimuleren wij de medewerker om zelf de leidinggevende te blijven informeren over de inhoud en de voortgang van het traject.
 6. Afsluiting van het coachtraject door middel van een driehoek gesprek met medewerker, leidinggevende en/of HR en de coach.

Coaching voor meerdere medewerkers?

Wil je je medewerkers blijven prikkelen? Wil je als organisatie bijdragen aan hun ontwikkeling? Blijvend een interessante werkplek bieden? Investeren in de persoonlijke ontwikkeling geeft jou als werkgever een streepje voor op andere werkgevers. Coaching wordt om die reden regelmatig ingezet als instrument om medewerkers te blijven binden en boeien.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken met je mee. Kijk op onze pagina over talentontwikkeling

[1] https://www.vendl.nl/actueel/returnoninvestment

Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een Amsterdams loopbaancoachingsbureau gespecialiseerd in talentontwikkeling en loopbaanontwikkeling van hoogopgeleide professionals in de zakelijke en financiële dienstverlening.

Wij helpen professionals met het verkrijgen van werk dat goed past en persoonlijke ontwikkeling om hun effectiviteit en zelfsturing te vergroten. Onze aanpak is diepgaand en resultaatgericht: eerst uitgebreid geïnvesteerd in het vergroten van zelfinzicht en dit vervolgens te vertalen naar praktische ontwikkeling en loopbaanmogelijkheden. We zorgen voor meer energie, voldoening en vlotter carrière maken. Neem hier contact op.