Carrièreswitchen: wat mensen mij onthullen daarover

 

Mensen die een carrière switch maken zijn eigenlijk helden. Ik bedoel vele mensen willen een carrière switch maken maar stellen dat uit. In de tussentijd leven ze dan vaak op automatische piloot leven, de energie lekt weg en eigenlijk breekt er een beetje een gevoel aan van is dit alles? De aantrekkingskracht van materie – een goed salaris, mooie lease auto met riant huis – zorgt ervoor dat je op een plek blijft terwijl je innerlijke ambities en verlangens in de ijskast worden gezet. Hierdoor gaan ze mee in de maalstroom van het leven en sturen daardoor niet op de eigen verlangens. Niet voor jezelf kiezen in werk blijft één van de grootste spijtfactoren in het leven.

Deze carrière switch helden zijn vaak eerst door een wat moeilijkere periode gegaan. Ze hebben de broekriem misschien wel aangehaald. Tijd en energie vrijgemaakt om hun plannen uit te werken, dromen realistisch gemaakt. En, zich niet laten weerhouden door status en imago van hun oude werk. Psychologisch dien je aardig wat te overwinnen, zowel imago, status als een gevoel van gebrek aan competentie. Vooral voor mannen doet dit extra pijn. Bij een switch kun je soms weer klein dienen te beginnen in een vakgebied. Daarnaast, dien je innerlijke twijfel te overwinnen, die af en toe de kop opspeelt: wat als het niet lukt?

Terwijl een carrière switch voor velen van hen zoveel heeft betekend. Ik bedoel we dienen niet naïef te zijn bij een carriereswitch – het vergt slim handelen, strategisch denken en volharding. Hierdoor ga je veel meer aanspraak maken op je eigen capaciteiten en die worden daarmee sterker. Door een doel te formuleren word je het doel. Diegenen die het gerealiseerd hebben zie je met een bezieling en kracht werken die eigenlijk van een hele andere orde is dan gewoon je werk doen.

Als je aan de vooravond staat van een carrière switch kun je nieuwsgierig zijn naar hoe anderen dat hebben ervaren en wat hun lessen zijn. Ik ben loopbaancoach Tom Oor en gespecialiseerd in loopbaan en talentontwikkeling van jonge (<45 jaar) hoger opgeleiden en deel met alle plezier de inzichten.

Natuurlijk hoop ik dat als de tijd rijp is voor je om verandering aan te brengen dat je dat doet zodat je sterker wordt, zelfbewuster en weer vol voldoening aan het werk gaat. Maar jij bepaalt of je of nee zegt.

Carrièreswitchen: wat mensen mij onthullen daarover

Onthulling: had ik de carrière switch maar eerder gemaakt

 

Je ziet bij velen weer een twinkeling in hun ogen als ze aan hun switch gaan beginnen maar ook als ze er midden inzitten. Eigenlijk maken ze via een switch contact met hun diepere ambitie, verborgen capaciteiten en ze hebben een doel voor ogen, welk werk daarbij past. Dit maakt vaak extra energie vrij doordat ze een doel hebben dat aansluit bij hun diepere wil en potentie. Je ziet dat mensen zin krijgen in hun dag, een gezonde portie vechtlust krijgen en zichzelf meer disciplineren of compassie ontwikkelen om zichzelf beter te sturen in de richting van hun ambities.

Ik ken een iemand die een keer 6 jaar geleden bij een intake kwam voor een loopbaancoaching en toen 6 jaar later het traject begon dankzij outplacement. Hierbij speelde innerlijke weerstand overwinnen zo een grote rol: twijfel, angst, wat zal mijn gezin ervan vinden, wat als ik niet slaag? Soms zijn dit psychologische gedragspatronen die een gespecialiseerde loopbaancoach je prima mee kunt helpen: twijfel, angst, overdenken, al je energie weggeven door anderen te behagen en jezelf te vergeten of moeite met discipline. Dit zijn allemaal diepere blokkades die je gewoont kunt trainen.

Bovendien blijft de invloed van materie een rol spelen. Soms is dit realistisch, we hebben een hypotheek, misschien een gezin en een leven. Soms is het wat onrealistisch; het gouden kooisyndroom.

Onthulling: een carrière switch wordt gemakkelijker naarmate je doorzet

 

In het begin is een carriereswitch energie gevend maar ook uitdagend tegelijkertijd. Je maakt contact en zet de eerste stappen in werk dat je heel graag wilt maar je begint ook bescheiden – op een heel ander niveau dan voorheen.

Ikzelf maakte de fout door te veel risico te nemen en te grote stappen. Ik was, bijvoorbeeld een dag ceremoniemeester bij Enneagram Nederland, maar dat had ik nog nooit gedaan. Daardoor was ik onbewust incompetent. Ondanks dat het wel aardig ging, was dit te veel, te snel en te groot.

Je dient dus stap voor stap competentie te ontwikkelen en daarmee zelfvertrouwen. Als je om je heen kijkt zie je ook dat veel mensen dat niet doen. Ze werken wel, maar competenties trainen, leerdoelen stellen, elke dag een paar acties ondernemen die daarmee verband houden, dat is zeldzaam. Naarmate je doorzet ontwikkelen je vaardigheden en daarmee je zelf vertrouwen. Uiteindelijk voel jij je steeds levendiger doordat je krijgt wat je diep van binnen wilt hebben en wilt worden. Maslow noemt dit zelfactualisatie. Dat is de behoefte waar vele jonge hoger opgeleiden onbewust voor ‘strijden’.

 

Onthulling: wees niet naïef noch te realistisch 

Bij het vergroten van succes van een CS zie je vaak 2 patronen terugkomen of te ‘dromerig’ of te ‘realistisch’. Als je iets wilt dien je dat goed te kunnen vertalen naar waarde en onderscheidend vermogen. Het gaat hierom dat te vertalen naar kansen die helemaal bij jou en de economie aansluiten.

Een voorbeeld:

Een copywriter voor B2B voor creatieve ondernemingen heeft een grote kans van slagen. B2B copywriting is actueel en daaraan is behoefte. Creatieve ondernemingen is een niche waardoor je sub expertise ontwikkelt en kunt concurreren.

Als je met datzelfde talent (lees creativiteit) kunstenaar wilt worden zou dat op lange termijn misschien kunnen, maar de eerste stappen zouden bijvoorbeeld je ontwikkelen tot binnenhuis architect voor bijzonder objecten – lofts, bijzonder AirBNB’s. et cetera.

Nuchtere mensen kunnen heel gemakkelijk een analyse maken van wat realistisch is en hebben dat zo uitgetekend voor je. Dat is ook hun kracht. Waar ze meer moeite mee hebben is om hun diepere verlangens mee te nemen in switch. Hier komen ze vaak een onbekend gebied tegen omdat ze minder bekwaam zijn met hun gevoel en daarmee hun verlangens te voelen en te duiden. Terwijl dit zeker de helft is van een switch. Want wat je van binnen wilt is een enorme bron voor verandering, discipline en gezonde vechtlust.

Mocht je het carrièreswitch avontuur aangaan?

Wil ik je heel veel succes wensen. Met bovenstaande inzichten ga je minder leergeld betalen en eerder de switch gerealiseerd te hebben. Bovendien, zien er velen voor je gegaan die het succesvol hebben gerealiseerd, dus waarom jij niet?! Ik hoop goed nieuws van je te horen, Tom Oor.

Bronnen

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2012/feb/01/top-five-regrets-of-the-dying

Wil je meer info over succesvol carrièreswitchen?

Als je wilt ontdekken welke baan naadloos aansluit bij wie jij bent en de arbeidsmarkt, is daar het coachingprogramma koersenonderzoek speciaal voor. Deze helpt je inspelen op unieke beroepen, niches en functies. Ook leer je veel over jezelf: wat je diepere motivatiebronnen zijn, sterke en zwakke kanten zijn en hoe jij je eigen leerprocessen stuurt. Met als gevolg een doel voor ogen. En, een flinke dosis zelfbewustzijn.

Wil je zien wat de programma’s voor anderen hebben betekend? Op de Linkedinpagina van Tom Oor kun je >20 aanbevelingen lezen. Soms werken we met mensen op discrete wijze  – niet alle aanbevelingen zijn daarom zichtbaar.

Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een loopbaancoachingbureau gespecialiseerd in hoger opgeleiden in het bedrijfsleven.  Wij helpen hen met radicale verandering in werk en persoonlijke ontwikkeling. Onze klanten zijn bedrijven – als GoogleABN AmroTeamBlue en midden en kleinbedrijven – maar ook individuele professionals.

Wij bieden je een unieke aanpak doordat wij bedrijfskunde en ontwikkelingspsychologie combinerenJe hebt vaak coaches die in één van de twee werelden thuis zijn, maar niet beiden.