Blijf je hangen in werk? Beïnvloed 2 onzichtbare psychologische krachten

Bij ontevredenheid in werk en geen actie ondernemen zijn er vaak 2 krachten aan het werk die je op je plek houden. 

Dit zijn verlangen en angst. 

Sommige blijven wel 10 jaar in werk zitten dat steeds minder bij ze past. Ze krijgen minder voldoening, energie voor gezin en het belemmert vaak ook financiële groei. In de twintiger jaren kun je dit compenseren met oneindige energie maar midden dertig met meer verantwoordelijkheden gaat dat niet meer. Ik zeg niet dat je moet veranderen als je voldoening vindt in je werk. Wel dat je eerlijk met jezelf dient te zijn over je verlangens en ambities. 

Terug naar verlangen, hoe werkt dat? Als je doel in je loopbaan onscherp is word je ambitie onvoldoende aangesproken. Zonder deze focus, die ook concreet en haalbaar is, heb je geen scherp doel voor ogen en het sterkt je motivatie daardoor niet. Dit beïnvloedt je wilskracht en wilskracht beïnvloedt de acties die je onderneemt. Een gefrustreerde wil kan leiden tot het kopen van allerlei spullen, reizen maken. Dit om de innerlijke confrontatie uit de weg te gaan. Ooit zei iemand er is weinig krachtiger dan echt weten wat je wilt. 

En angst? Die houdt je tegelijkertijd nog steviger op je plek. Ieder mens heeft angsten en sommige van deze zijn alleen denkbeeldig. Bijvoorbeeld: angsten voor falen, werkeloos zijn en nooit je huidige salaris kunnen evenaren. Irrationele angsten zorgen ervoor dat je meer risico’s ziet dan waar je rekening mee dient te houden.

Het geheim van verandering in werk is beide krachten beïnvloeden:

Je ambitie maak je sterker door: 

  • Rollen en expertise gebieden in kaart te brengen waarvan je enthousiast wordt
  • Te checken of deze realistisch zijn en hoe je ervaring en competentie kunt versterken om hierheen te bewegen
  • Checken of deze passen bij de je (kern)waarden en je bijdrage die je wilt leven in de samenleving

Je angsten pak je aan door:

  • Alle angsten uit je hoofd op te schrijven en te benoemen.
  • Je angsten realistisch maken
  • Een actieplan om deze één voor één aan te pakken

Veel succes en zet ‘em op. 

Dit is een artikel van loopbaanbureau 9 Ways Talent & Career Development gericht op loopbaancoaching van hoogopgeleide professionals in Amsterdam.