Assertiviteit ontwikkelen, waarom is dat belangrijk voor je is?

Assertiviteit is vaak het verschil tussen iets willen en realiseren

Assertiviteit is een superkracht die je helpt om vlotter de dingen te bereiken die je voor ogen hebt. Het verschil tussen dromen en dingen realiseren. Het helpt je om voor je eigen behoeften op te komen en synergie te creëren in samenwerkingen. Met minder moeite resultaten bereiken, samen. Vele mensen laten de potentie hiervan onbenut doordat zij deze vaardigheid niet ontwikkelen. Terwijl het een spier is, die je kunt trainen. Als je dit wel ontwikkelt,  je elke dag zinvolle acties kunt nemen (en deze niet meer uit de weggaat). Wat zou dat je opleveren? In mijn geval werkt het zelfs een beetje verslavend.

In dit artikel laat ik  – Tom Oor Loopbaancoach voor hoger opgeleiden en leraar Organizational Behaviour aan een bedrijfskunde school – je zien waarom ontwikkelen van assertiviteit in werk je zoveel gaat brengen. Net zoals het mij heeft gebracht door de jaren heen.

assertiviteit ontwikkelen werk

Wat is assertiviteit?

Velen verwarren assertiviteit, aggresiviteit en passiviteit, maar wat is dat nou assertiviteit? In essentie is assertiviteit een manier van communiceren. Assertieve mensen kunnen moeiteloos opkomen voor hun eigen belangen, ideeën, verhalen en daarbij de wensen en behoeften van anderen respecteren. Ik zie het soms als de belichaming van een danser en een generaal: iemand neemt zijn doelen, belangen serieus en denkt strategisch. Maar, hij/zij staat ook open  ideeën en belangen van anderen. Dit is dansen.

Van nature hebben wij mensen een voorkeursstijl van communiceren. Deze stijlen zijn passief, agressief, passief agressief en assertief. Terwijl een assertieve manier van communiceren vaak het meest vruchtbare is, kunnen wij van nature een hele andere stijl hanteren. Onze voorkeursstijl zit vaak zo in ons verankerd dat wij het niet meer zien. Het is onbewust en wij ervaren er alleen wel de negatieve gevolgen van. Deze verschillende stijlen kun je hieronder in de grafiek bekijken.

Wat zijn de verschillende stijlen?

  Passief Aggresief Passief aggresief Assertief
 
Gedrag Houden zich stil. Zeggen niet wat ze voelen, nodig hebben of willen. Maken zichzelf klein. Verontschuldigen zich voor zichzelf laten zien. Ontkennen dat ze het niet eens zijn me anderen Uiten hun gevoelens en wensen op een manier dat alle andere perspectieven onredelijk zijn of dom. Ontkennen of bagatelliseren de behoeften, wensen en meningen anderen Ontkennen hun eigen verantwoordelijkheid in het nemen van acties Komen op voor hun behoeften, wensen en gevoel op een directe en eerlijke manier. Veronderstellen niet dat zij altijd gelijk hebben of dat iedereen hetzelfde voelt. Zijn comfortabel dat anderen anders denken over dingen zonder deze te willen ontkrachten of hen te beledigen
Non-verbaal Maken zichzelf klein. Kijken naar beneden, krommen hun schouders, vermijden oogcontact. Spreken zachtjes Maken zichzelf groot en bedreigend. Oogcontact is vast en doordringend. De stem is luid, zelfs schreeuwend. Kopieert vaak de passieve stijl. Passief, achteroverleunend, meebewegen met de ander. Lichaam is relaxed, bewegingen zijn vloeiend en comfortabel. Oogcontact is frequent maar niet starend
 
 
 

Assertiviteit ontwikkelen, kan iedereen

Sommige mensen lijken zeer assertief maar zelfs deze mensen hebben zwakkere plekken. We kunnen assertief zijn op één gebied en op een ander veel minder. Ik zal een voorbeeld uit mijn eigen leven inbrengen:

Ooit werkte ik voor een mini-multinational in Nederland als Export Manager. Als er daar naar Afrika of Latijns-Amerika gebeld diende te worden in Frans of Spaans, kon ik bijna direct handelen, zonder al te veel schroom. Tegelijkertijd had ik in die samenwerking wel moeite met grenzen aangeven. Ik vond het moeilijk om ‘nee te moeten’ verkopen. Want, ik wilde bijna alles doen voor de klant. Er bouwt zich dan spanning op. Dat maakt het moeilijk om tactisch te kunnen communiceren en ruimte te bieden aan de behoeften en zienswijzen van de ander. Na jarenlange ontwikkeling ga ik het niet meer uit de weg. 

Assertiviteit ontwikkelen, een voorbeeld uit de serie Suits

Ter illustratie, een mooi voorbeeld van assertiviteit uit de populaire serie Suits op Netflix. In die serie is Harvey Spectre één van de beste dealmakers en komt over als de ultieme belichaming van assertiviteit. Soms een tikkeltje agressief. Maar, dat heb je nodig in de harde zakenwereld van New York City. Je zou denken dat hij geen moeite heeft met assertiviteit totdat je onderstaande scene bekijkt. Eigenlijk vertelt hij dat hij moeite heeft om zijn kwetsbaarheden toe te geven. Terwijl hij dit toegeeft maakt dit de relatie met zijn partner (Louis Litt) sterker doordat hij begrijpt waarom Harvey zo handelde …

YouTube fragment assertiviteit Harvey Spectre

 

Waarom is assertiviteit zo belangrijk voor je in werk?

Het ontwikkelen van je assertiviteit helpt je veel verder in je werk en loopbaan komen dan mensen die niet assertief zijn of agressief. Zoals eerder genoemen helpt het je onder andere met het eerder handelen op de eigen behoeften en ambities en sterke relaties bouwen met anderen doordat je daarmee tactisch weet om te gaan. Waarom is het verder zo belangrijk voor je?

Dichter bij je eigen gevoel staan en daarmee toegang tot diepere wensen

Ten eerste, een voorwaarde voor assertiviteit is dat je begrijpt wat je voelt en gevoel helpt je om te duiden wat je wilt. Naast denken, is gevoel een belangrijke graadmeter voor behoeften en doelstellingen. Naarmate je dit vaker doet, sta je steeds dichter bij je gevoel in elke situatie. Dit is een belangrijke voorwaarde om keuzes te maken in je werk en loopbaan.

Vergroot je zelfvertrouwen en zelfwaardering

Ten tweede, assertiviteit helpt je om de moeilijke dingen aan te gaan en niet meer te vermijden. Doordat je de moeilijke dingen nu stap voor stap aanpakt groeit je zelfvertrouwen. Er is namelijk een relatie tussen het ontwikkelen van competentie, in dit geval assertiviteit, en daarmee zelfvertrouwen. Doordat je nu actie onderneemt krijg je andere resultaten en dat geeft een gevoel van controle en sturing in je werk en loopbaan.

Versterkt je communicatievaardigheden

In eerste instantie kan het heel spannen voelen assertief handelen omdat je langzaam afscheid neemt van een van je voorkeursstijlen. Nieuw gedrag voelt nog een beetje ontwenning in het begin. Naarmate je volhardt word je steeds handiger in tactisch communiceren met anderen. Je communiceert op zo een wijze dat jij jezelf en de ander respecteert (en rekening houdt met de impact van boodschappen op anderen)

Benut beter de kracht van synergie

Synergie is een kracht wat een van de principes van Covey voor effectief persoonlijk leiderschap is. Het gaat hierom dat samen met mensen werken kan leiden tot 1+1=3. Anderen hebben aanvullende inzichten, sterkten en connecties waardoor je samen synergie kunt creëren. Dit werkt alleen vanuit assertiviteit omdat je dan open en eerlijk bent over je behoeften (en deze niet inslikt zoals bij passiviteit of passief agressief) maar ook niet iemand het ‘mes op zijn keel’ zet in het geval agressief waardoor iemand zich niet opent en met je mee wilt werken. Als je soms open en eerlijk een project of een idee bespreekt zullen mensen je ermee verder helpen, veel verder dan als je alleen blijft ‘ploeteren’. 1+1=3

Sneller je ideale carriere realiseren

Tot slotte, we zijn een beetje de som van onze keuzes. Zo is het ook met assertiviteit. Naarmate we beter inzicht hebben in onze eigen behoeften en hier sneller tactisch en synergetisch op kunnen handelen versnellen we eigenlijk onze carriere. Veel mensen gaan toch een beetje op in hun werk en denken daardoor minder na over de taken, ontwikkeling en connecties die hen verder helpen in je loopbaan. Vanuit een assertiviteit mindset ga jij je eigen behoeften serieuzer nemen en daar vaker en eerder op handelen. Je krijgt dus steeds meer de carriere die je voor ogen hebt.

Assertiviteit ontwikkelen in werk?

Concluderend, is assertiviteit misschien wel de belangrijkste vaardigheid om te ontwikkelen. En, dat is ook het goede nieuws dat je deze vaardigheid kunt trainen. Met als gevolg steeds meer de vruchten van plukt: meer voor je eigen belangen opkomen, synergie creëren met anderen en sterke en eerlijke relaties met mensen bouwt. Ik investeer er elk jaar in, waar wacht jij nog op? Veel succes en zet hem op.

Wil je meer info over diensten die je helpen met je talent ontdekken en ontwikkelen?

Als je wilt ontdekken wat je talenten zijn en welk werk het beste aansluit bij wie jij bent en wat de arbeidsmarkt te bieden heeft, is daarvoor speciaal het coachingprogramma koersenonderzoek. Al jaren ons meest populaire programma. Zit je prima op je plek en wil jij je talenten verder aanscherpen en competenties ontwikkelen en trainen? Daarvoor is het programma competentie coaching.

Wil je zien wat de programma’s voor anderen hebben betekend? Op de Linkedinpagina van Tom Oor kun je >20 aanbevelingen lezen. Soms werken we met mensen op discrete wijze  – niet alle aanbevelingen zijn daarom zichtbaar.

Over 9 Ways Talent & Career Development

9 Ways is een loopbaancoachingbureau gespecialiseerd in hoger opgeleiden in het bedrijfsleven.  Wij helpen hen met radicale verandering in werk en persoonlijke ontwikkeling. Onze klanten zijn bedrijven – als GoogleABN AmroTeamBlue en midden en kleinbedrijven – maar ook individuele professionals.

Wij bieden je een unieke aanpak doordat wij bedrijfskunde en ontwikkelingspsychologie combinerenJe hebt vaak coaches die in één van de twee werelden thuis zijn, maar niet beiden.