De 2023 uitdaging

Nederland is een kenniseconomie en de #4 meest concurrerende economie ter wereld[1]. Waarde wordt (grotendeels) gecreëerd door talent in te zetten voor innovatie.

Anno 2018 wisselen professionals sneller van baan en een baan sneller van inhoud. Elke professional dient regelmatig de keuze te maken waar zijn (en natuurlijk ook haar) talent, ervaring en kennis van de meeste toegevoegde waarde zijn. En, daarnaast zichzelf in balans te houden en te werken met voldoening.[2]

Niet iedereen blijft constant op koers. Soms zijn er externe factoren: reorganisaties, faillissementen, zwangerschappen of een verhuizing van een partner. Innerlijke factoren spelen ook een rol: wat wil ik in deze fase, mijn drijfveren zijn veranderd en waar liggen mogelijkheden? Onderzoek van Effectory laat zien dat 34% van de medewerkers bevlogen is[3].

Als professionals ben je goed in je vak maar je kunt niet overal verstand van hebben. Om op koers te blijven vergt een scherp zelfinzicht en verstand van hoe een arbeidsmarkt werkt.

[1] The Global Competitiveness Report 2017-2018

[2] Peter F. Drucker, Managing oneself

[3] Effectory, Het verborgen Potentieel van Medewerkers

De 2023 doelstelling

9 Ways gelooft dat professionals succesvol zijn als zij ten volle hun talenten kunnen benutten in werk dat hen interesseert en motiveert. Onze doelstelling is om samen met onze partners 3500 professionals te begeleiden naar goed passend werk.