Onze purpose

Nederland is de #4 meest concurrerende economie ter wereld[1]. Hoogopgeleide professionals hebben een belangrijke rol in waarde creatie in onze economie.

Anno 2018 veranderen hoogopgeleide professionals vaker en sneller van baan. Soms door externe factoren: een reorganisatie, een bedrijf gaat failliet of je volgt je partner naar het buitenland. Soms interne factoren: je drijfveer verandert, geen klik met een nieuwe leidinggevende of je wilt nu ruimte maken voor je ‘droombaan’. Onderzoek van Effectory laat zien dat 34% van de medewerkers bevlogen is[3].

Elke professional dient regelmatig de keuze te maken waar zijn (en natuurlijk ook haar) talent, ervaring en kennis van de meeste toegevoegde waarde zijn. Tegelijkertijd zichzelf in balans te houden en te werken met voldoening.[2] 

Ons doel is om hoogopgeleide professionals te helpen een ambitieuze loopbaankoers te varen waarin zij hun talenten ten volle benutten en ontwikkelen.

De 2023 doelstelling

9 Ways gelooft dat professionals succesvol zijn als zij ten volle hun talenten kunnen benutten in werk dat hen interesseert en motiveert. Onze doelstelling is om samen met onze partners 500 professionals per jaar te begeleiden.

[1] The Global Competitiveness Report 2017-2018

[2] Peter F. Drucker, Managing oneself

[3] Effectory, Het verborgen Potentieel van Medewerkers