9 Ways – jouw (sparrings)partner in loopbaanadvies, loopbaanbegeleiding en outplacement

”Zelfs het scherpste mes kan zichzelf niet slijpen” – anoniem

9 Ways Talent- & Loopbaanontwikkeling helpt je om te werken met succes en betekenis. Wij richten ons op de hoogopgeleide (hbo/wo/PhD niveau) dertigers en veertigers in Amsterdam.

Onze specialiteit: loopbaankruispunten. Je loopt vast, wordt (onverwachts) geraakt door een reorganisatie en wilt nu weer (slim) je eigen koers uitstippelen. Onze (unieke) aanpak combineert psychologie met arbeidsmarktstrategie. Dit helpt om vlot talenten te benutten, belemmeringen inzichtelijk te maken en (nieuwe) kansen te benutten op de arbeidsmarkt.

Wij zijn academisch geschoold, opgeleid in het enneagram volgens het Enneagram Professional Training Program (EPTP) en lid van de vereniging van loopbaanadviseurs (NOLOC).

Welkom, ik ben Tom Oor (Man met bretels).

4 jaar geleden heb ik 9 Ways opgericht vanuit de overtuiging dat er (te) veel getalenteerde professionals werkte in een baan waar ze weinig voldoening uit haalden. De rekeningen werden betaald maar er ontbrak voldoening en uitdaging. Ze stonden open voor verandering maar wisten niet goed hoe en wat.

Mijn cliënten zijn dikwijls (zeer) intelligente professionals die tijdelijk op een kruispunt staan in hun loopbaan. Via een eigen ontwikkelde methode help ik hen hun unieke talenten inzichtelijk te maken, (soms) te ontwikkelen en werk te bereiken waarin zij dit kunnen benutten.

Na een master bedrijfskunde van Tias werkte ik voor General Electric, Royal Dutch Printing Ink Factories en Digilock. Daarnaast, ben ik (nog steeds) één van de jongste Enneagram Trainers van Nederland.

Onze cliënten?

Wij hebben cliënten geholpen in de volgende branches & functies: Het Bankwezen, Pensioenfondsen, Accountancy, Onderwijs, Hospitality, Digital Marketing, I.C.T, Overheid & Handel & Industrie.

Campus Recruiter, Compliance Manager, Event Manager, Innovatie Consultant, Management Assistant, Marketeers en Beleidsaviseur Duurzame Beleggingen.

Waarom 9 Ways?

Bij talent- en loopbaanontwikkeling speelt naast arbeidsmarktstrategie de pysche van de mens een grote rol. Dit zijn de innerlijke krachten: ‘over welke talenten beschikt iemand, wat zijn de zwakkere kanten en (tijdelijke) belemmeringen’.

Het kost ons vaak veel tijd en energie om onze eigen psyche (goed) te doorgronden – en dikwijls nog meer om deze dan duurzaam te ontwikkelen. Het eneagram is een instrument om de persoonlijkheid vlot inzichtelijk te maken en richting te bieden voor persoonlijke ontwikkeling. Het instrument laat zien dat mensen uniek zijn en daar binnen 9 psychologische structuren.

Bij 9 Ways neemt het enneagram een basispositie in om professionals duurzaam te begeleiden en te ontwikkelen. Zodat ze na onze begeleiding (ook) zelf verder kunnen met hun (talent)ontwikkeling.