9 Ways – Sparringspartner voor hoogopgeleide professionals en organisaties die willen werken vanuit purpose

9 Ways is opgericht door Tom Oor en is gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding en talentontwikkeling van hoogopgeleide dertigers en veertigers. Onze focus en dienstenaanbod is specifiek ontwikkeld voor hoogopgeleide professionals en organisaties met veel hoogopgeleide professionals in hun dertiger en veertiger jaren.

Dankzij de combinatie van psychologisch en bedrijfskundig inzicht ontwikkelen wij loopbaanprogramma’s die professionals begeleiden richting werk vanuit purpose – talenten en interesse te benutten voor iets dat zij zinvol vinden. Daarnaast, bieden wij duurzame talentontwikkelingsprogramma’s om hen te helpen hun talenten effectiever te benutten. Deze programma’s worden als zinvol en ‘succesvol’ ervaren doordat zowel professionele als persoonlijke vraagstukken gecombineerd worden.

9 Ways is lid van de NOLOC en opgeleid volgens het Enneagram Professional Training Program (EPTP).

Aangenaam, ik ben Tom Oor

9 Ways opgericht vanuit de overtuiging dat vele hoogopgeleide dertigers en veertigers enige moeite hadden om een baan te bereiken met ‘succes’ en voldoening. Sommige gingen met steeds meer tegenzin naar hun werk, blijven een beetje hoppen of wilde graag sparren over andere opties. In materieel opzicht waren ze succesvol maar er ontbrak dikwijls plezier, uitdaging en een (hoger) doel.

Dankzij een bedrijfskundige achtergrond (Master Bedrijfskunde) en een psychologische achtergrond (opleiding tot enneagram trainer) een methode ontwikkeld om professionals te helpen werk te bereiken dat goed aansluit bij hun talenten en interesses – en het liefst bij hun purpose. En, als zij werken vanuit purpose te helpen hun talenten duurzaam te ontwikkelen om hun impact en resultaten te versterken.

In mijn eigen loopbaan werkte ik voor een handelsbank overgenomen door General Electric en als Export Manager voor twee mini-multinationals Royal. Waar de opdrachten groter zijn werk ik samen met een team van academisch opgeleide professionals met ruime ervaring in hun vakgebied.

Waarom 9 Ways?

Bij het werken vanuit purpose speelt psychologie en arbeidsmarktstrategie een rol. Professionals hebben behoefte aan hun talenten, belemmeringen en ontwikkelingspunten te weten. Daarnaast, willen ze concrete functies weten waarin zij een sterke toegevoegde waarde hebben maar ook kunnen concurreren. Wij hebben beide werelden op een unieke manier geïntegreerd. Dit is de 9 Ways methode.

Op deze wijze krijgen klanten talent- en loopbaanontwikkeling die optimaal gebruik maakt van hun interne bronnen en dit helpt doordacht te benutten.