9 Ways – loopbaansparringspartner voor de hoogopgeleide dertiger én veertiger in Amsterdam

9 Ways is opgericht door Tom Oor en richt zich op loopbaanbegeleiding en talentontwikkeling van hoogopgeleide dertigers en veertigers in en om Amsterdam.

Wij helpen je bij het ontdekken en bereiken van een loopbaankoers die goed aansluit bij je talenten en interesses. Voor de een betekent dit nu echt kiezen voor een vak of specifieke niche en stoppen met je kostbare tijd verspillen. Voor de ander, die al ‘succesvol’ is maar weinig voldoening uit zijn werk haalt helpen we om een baan te vinden met betekenis – je talenten te benutten om bij te dragen aan een betere maatschappij en een goede boterham verdienen.

Als professionals werken vanuit een juiste loopbaankoers helpen wij ook met talentontwikkeling. Hiervoor helpen we je om de sterke kanten en zwakkere kanten van je persoonlijkheid inzichtelijk te maken en deze duurzamer te benutten. Je leert je talenten effectiever in te zetten en de impact van je zwakke kanten te verminderen. Je denkt anders, handelt anders en hebt andere vaardigheden waardoor je andere resultaten bereikt.

Waarom 9 Ways?

Bij het werken vanuit succes en voldoening speelt psychologie en arbeidsmarktstrategie een rol. Professionals hebben behoefte aan hun talenten, belemmeringen en ontwikkelingspunten te weten. Daarnaast, willen ze concrete functies weten waarin zij een sterke toegevoegde waarde hebben maar ook kunnen concurreren. Wij hebben beide werelden op een unieke manier geïntegreerd.

Op deze wijze krijgen klanten talent- en loopbaanontwikkeling die optimaal gebruik maakt van hun interne bronnen en dit helpt doordacht te benutten. Dit tegen een scherp en eerlijk tarief. Dikwijls krijg je begeleiding van Tom Oor zelf. Als de opdrachten echter groter zijn, werkt hij samen met een team van aanvullende professionals.

Aangenaam, ik ben Tom Oor

In 2014 heb ik 9 Ways opgericht doordat ik vele hoogopgeleide young professionals ontmoette die moeite hadden om een echt goed passende baan te vinden.  Sommige gingen met tegenzin naar hun werk, bleven jobhoppen of wilde sparren over mogelijke toekomstmogelijkheden. Er ontbrak dikwijls plezier, uitdaging en een (hoger) doel. Dit terwijl ze allerlei interessante talenten hadden.

Ik wilde graag mij specialiseren om hen te helpen hun talenten te benutten zodat zij werkten met succes en voldoening. Dankzij een bedrijfskundige achtergrond (Master Bedrijfskunde) en een psychologische achtergrond (opleiding tot enneagram trainer) een methode ontwikkeld om hoogopgeleide professionals te begeleiden bij talent- en loopbaanontwikkeling.

In mijn eigen loopbaan werkte ik voor een handelsbank overgenomen door General Eletric en meer dan 10.000 uur als Export Manager voor twee mini multinationals. Hier was ik verantwoordelijk voor het vinden, binden van partnerships in 59 landen.