loopbaanbegeleiding en oriëntatie (lob) Hogescholen & Universiteiten

De Uitdaging

Voor de meeste Hogescholen Universiteiten is het niet zozeer een uitdaging dat hun bachelor en masterstudenten een baan te vinden in onze sterke economie. De cijfers van de vereniging van Hogescholen en Universiteiten tonen aan dat respectievelijk 87% en 86% een baan vindt binnen 6 maanden na afstuderen.[1][2]

De echte uitdaging is studenten een goede eerste stap te laten maken op de arbeidsmarkt, een baan met purpose – hoe kunnen zij hun talenten benutten voor een organisatie en samenleving dat waardevol voor hen is? Dit helpt bij het betreden van de arbeidsmarkt direct inzichtelijk te maken hoe zij hun talenten ten volle te benutten en kunnen werken met voldoening en vanuit intrinsieke motivatie.  Voor vele oudere hoogopgeleide professionals met jaren werkervaring blijft dit een uitdaging met als gevolg dat zij op latere leeftijd met tijd en moeite hun loopbaankoers (radicaal) dienen aan te passen.

9 Ways loopbaanoriëntatie & begeleiding

9 Ways heeft een unieke methode die psychologie en arbeidsmarktstrategie combineert om studenten vlot te helpen werken vanuit purpose en een pad uit te stippelen om carrière te maken richting hun purpose. Het aanleren van deze methode helpt hen nu om een baan te vinden vanuit purpose maar ook in een later stadium – bij onverwachte veranderingen – opnieuw koers aan te scherpen. In samenwerking met Hogescholen en Universiteiten stemmen wij onze methode af op bestaande loopbaanbegeleiding en orientatiebeleid van Hogescholen en Universiteiten. Al onze trainers beschikken over een universitaire master en uitstekende didactische vaardigheden.

Referentie Business School Notenboom

Als directeur van onderwijs aan de Business School Notenboom in Eindhoven, zou ik graag een aanbevelingsbrief willen schrijven voor Tom Oor & zijn organisatie. 9 Ways Talent & Career Development: als universiteit van toegepaste wetenschappen bieden we onze studenten een persoonlijk leiderschap en Career Development-programma. Dit programma is erop gericht studenten te helpen begrijpen wie ze zijn, wat ze kunnen en hoe ze zich kunnen voorbereiden op een toekomstige carrière.

We werkten samen met 9 Ways Talent & Career Development als aanvulling op ons interne carrièreprogramma. De arbeidsmarkt is dynamisch en we huurden verschillende keren 9 Ways in om onze bachelor studenten workshops te geven over het betreden van de arbeidsmarkt. In specifieke workshops over het bereiken van een geschikte en bevredigende baan na het afstuderen en het succesvol doorlopen van hun carrière. Onze studenten en loopbaanbegeleiders vinden de workshops boeiend en relevant.

De trainers van 9 Ways hebben een academische (bedrijfs) achtergrond en weten hoe ze studenten kunnen helpen op een natuurlijke en uitdagende manier te leren. Hun methoden zijn effectief en inzichtelijk voor onze studenten. Het behandelt de meest essentiële onderwerpen en helpt studenten met de juiste mindset en psychologische en arbeidsmarktstrategie-instrumenten. We zijn tevreden met 9 manieren en bevelen ze graag aan.

Barbara Suijkerbuijk | Directeur Onderwijs Business School Notenboom

Tom Oor gaf onlangs een zeer inspirerende workshop beroepenoriëntatie bij Business School Notenboom in Hilversum. Wat een plezierige en bijzondere samenwerking! Tom is zeer kundig, inspirerend en motiverend. Hij heeft een indrukwekkende workshop gegeven en de studenten een waardevolle “boodschappentas” met inzichten gegeven voor nu en later.

Jeroen Huizing | Studieloopbaancoach Business School Notenboom

Meer informatie?

Als je meer informatie wenst over de maatwerkmogelijkheden kun je het beste direct contact opnemen met Tom op +31624377099 of tom@9ways.nl

Bronnen

[1]https://www.vereniginghogescholen.nl/system/knowledge_base/attachments/files/000/000/889/original/Factsheet_HBO-Monitor_2017_definitief.pdf?1524037658

[2]https://www.vsnu.nl/nae.html#tweede

INSPIRATIE VOOR CARRIÈREKANSEN.

Bezoekadres

Nest

Laan van Kronenburg 14

1183 AS Amstelveen