Loopbaankoers bepalen – werken vanuit purpose

De Uitdaging

Voor de meeste hoogopgeleide professionals is het niet zozeer een uitdaging om een goed betaalde baan te vinden en carrière te maken. De cijfers van de vereniging van Hogescholen en Universiteiten tonen aan dat respectievelijk 87% en 86% een baan vindt binnen 6 maanden na afstuderen.[1][2]Onze economie is sterk en er zijn vele werkgevers met behoefte aan hoogopgeleid personeel.

De echte uitdaging is dikwijls het bereiken van werk waarin ze zowel succesvol als betekenis kunnen vinden. Purpose. Dikwijls zijn ze in een vak belandt, verdienen ze veel geld maar toch missen ze de uitdaging en voldoening. Als ze eerlijk met zichzelf zijn lopen ze langzaam leeg qua energie of doen ze allerlei activiteiten waar geen (hoger) doel in zit.

9 Ways loopbaanbegeleiding & oriëntatie

9 Ways heeft een unieke methode die psychologie en arbeidsmarktstrategie combineert om hoogopgeleide professionals begeleidt richting werken vanuit purpose. Wij helpen hen het formuleren van hun unieke purpose en als nodig deze vertalen naar een realistisch plan om deze te realiseren. Hoe verder een (hernieuwde) purpose afstaan van huidige ervaringen hoe meer weerstand men zal ondervinden. Er zal dan slim gewerkt dienen te worden om spaarzaam met energie en tijd om te gaan.

Werkwijze

Wij begeleiden tussen de 10 – 20 maatwerk trajecten per jaar. De trajecten duren tussen de 3 – 12 sessies van 1.5 uur.  Het materiaal en inhoud wordt afgestemd op de individuele doelstellingen. Voor de een is het formuleren van zijn/haar unieke purpose voldoende. Voor de ander is het noodzakelijk om ook een implementatieplan te ontwikkelen.

Meer informatie?

Als je meer informatie wenst over de maatwerkmogelijkheden kun je het beste direct contact opnemen met Tom op +31624377099 of tom@9ways.nl

Bronnen

[1]https://www.vereniginghogescholen.nl/system/knowledge_base/attachments/files/000/000/889/original/Factsheet_HBO-Monitor_2017_definitief.pdf?1524037658

[2]https://www.vsnu.nl/nae.html#tweede

INSPIRATIE VOOR CARRIÈREKANSEN.

Bezoekadres

Nest

Laan van Kronenburg 14

1183 AS Amstelveen